Min Hee Bervoets

Min Hee Bervoets (Donghae City, 1985) is een Belgische choreografe. Met de benoeming tot ‘Ambassadeur van de Hedendaagse Dans’ voor België,  wordt Bervoets gezien als een autoriteit in de moderne dans. Ze stelde onder meer de openingsact voor de Special Olympics samen en was choreografe voor de tv-programma’s So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle. In het voorjaar van 2015 nam Bervoets plaats in de jury van So You Think You Can Dance.

Biografie Min Hee Bervoets

Als vondelinge werd Bervoets opgenomen door de Holt Children's Services in Seoul. Vier maanden later vertrok ze naar België naar haar adoptiefouders en haar twee jaar oudere adoptiebroertje. Ze studeerde dans aan de Kunsthumaniora in Gent en zette haar opleiding verder aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar ze haar studies afrondde met de specifieke lerarenopleiding. Naast haar werk als dansdocent in hedendaagse dans en improvisatie in  de Kunsthumaniora  in Wilrijk, is Bervoets actief als docent en choreograaf op tal van dansfestival en workshops. In 2010 startte Bervoets haar eigen dansgezelschap CoCU (Company Cues). Michel Froget voegde zich in 2013 als choreograaf en repetitor bij het dansgezelschap. 

Prijzen voor Min Hee Bervoets

Tijdens haar opleiding won Min Hee Bervoets verschillende choreografiewedstrijden. Haar eerste choreografie, getiteld The Power of Imagination, won de eerste prijs in de KBC-wedstrijd voor jonge choreografen. In 2009 won ze met Ssshhhttt.... de publieksprijs op de internationale dans wedstrijd in Belgrado. Datzelfde jaar werd een compilatie  van haar choreografieën uitgevoerd voor de Northern School of Contemporary Dance in Leeds. In 2010 werd ze ‘Ambassadeur van de Hedendaagse Dans’ voor België. In 2013 won Bervoets de tweede prijs bij de Internationale Solo Thanz Theater Stuttgart, een internationale wedstrijd voor hedendaagse dans.

The Ultimate Dance Battle en So You Think You Can Dance

In 2012 deed Min Hee Bervoets mee aan The Ultimate Dance Battle als choreograaf moderne dans. Anders dan bij So You Think You Can Dance draait het hier meer om de choreografen en hun onderlinge strijd om de beste all-round dancecrew neer te zetten. Ze bracht het tot de halve finale waar Thom Stuart haar tegenstander was als choreograaf klassiek ballet. In 2012 en 2013 was Bervoets ook choreografe bij So You Think You Can Dance.

Jurylid Min Hee Bervoets

Voordat Min Hee Bervoets in 2014 plaatsnam in de jury van het Vlaamse programma Dansdate, jureerde zij al acht jaar in de professionele danswereld bij wedstrijden en in dansscholen. Daar werd duidelijk dat ze de lat bijzonder hoog legt voor de kandidaten. In 2015 voegde Bervoets zich in het zevende seizoen So You Think You Can Dance bij juryleden Dan Karaty, Ish Aït Hamou en Jan Kooijman. Ze nam de jurypositie over van Euvgenia Parakhina.

Titaantje Lynn. © Wineke Onstwedder
Nieuws - 1 sep 2016

Voor de eerste aflevering van Titaantjes staat de talentvolle Lynn Viester oog in oog met haar idool Min Hee Bervoets. Bervoets coacht haar in aanloop naar een optreden tijdens het Holland Dance Festival.

Reportage - 20 mei 2015

Na een seizoen met tegenvallende kijkcijfers komt So You Think You Can Dance 2015 tot een ontknoping. Danser Malik won het zevende seizoen! De emotionele lading was extra goot, want is het nog maar de vraag of de talentenjacht ooit terugkeert op tv.

liveshow 6, so you think you can dance, SYTYCD, Dan Karaty, Jan Kooijman, Ish, Min Hee
Reportage - 8 mei 2015

Met filmpjes uit het leven geplukt, vertelt SYTYCD het persoonlijke verhaal achter de dansers. Hoewel het publiek de dansers nu beter kent dan ooit, valt het doek voor dansers Melanie en Dane.

Reportage - 29 apr 2015

De vijfde liveshow van So You Think You Can Dance brengt een primeur: Bollywood. Met een nieuw stemsysteem en een Dance For Your Life voor iedere danser, kan de jury vanaf deze liveshow niets meer beslissen wat zorgt voor een spannende, snelle uitslag.

Reportage - 23 apr 2015

De vierde liveshow van So You Think You Can Dance 2015 bewees weer eens hoe onvoorspelbaar het stemmend publiek, en daarmee de uitslag, kan zijn. Zo werden de dansers die de meest lovende woorden van de jury kregen, diezelfde avond naar huis gestuurd.

Reportage - 16 apr 2015

In de derde liveshow van So You Think You Can Dance plaats waren alle overgebleven dansers weer samen te zien in één liveshow. Nieuw was dat niet alleen kijkers thuis konden stemmen, maar de dansers ook! Helaas vielen Marrit en Roger alsnog af.

So You Think You Can Dance 2015
Reportage - 7 apr 2015

In de tweede liveshow van So You Think You Can Dance lieten vijf nieuwe koppels vijf fantastische choreografieën zien onder luid gejuich van het publiek. Helaas gaan Andrew, Kevin en Leen niet door. Na de uitzending barstte de discussie los op social media.

So You Think You Can Dance 2015 jury SYTYCD
Nieuws - 25 mrt 2015

Voor de Bootcamp van SYTYCD 2015 reizen de dansers af naar Ierland, waar ze de traditionele Ierse dans onder de knie moeten krijgen. Wie heeft het in zich om door te gaan? Kijk vanavond om 20.30 op RTL 5 naar So You Think You Can Dance!

So You Think You Can Dance 2015 jury SYTYCD
Nieuws - 5 mrt 2015

So You Think You Can Dance is terug bij RTL 5 voor een zesde seizoen. De weg naar liveshows was nog nooit zo moeilijk geweest. Na vier weken vol audities tijd om de balans op te maken met al het opmerkelijke nieuws.

So You Think You Can Dance 2015 jury
Nieuws - 18 feb 2015

Vanavond, woensdag 18 februari 20.30 begint So You Think You Can Dance aan het zesde seizoen van het programma op RTL5.

Pagina's

Abonneren op Min Hee Bervoets