Reportages

In de reportages vind je de meest uiteenlopende verhalen over dans: internationaal nieuws, danstips, zelf dansen, lifestyle en nog veel meer.

Dansen

Met deze tien documentaires kom je nog meer over de danswereld te weten!

Dansen helpt tegen dementie

Wist dat dans het risico op dementie met 76 procent verminderd? Het Albert Einstein College of Medicine deed maar liefst 21 jaar onderzoek.

Wist je ook dat dans een positief effect heeft op je immuunsysteem?

dans en parkinson

Het is bekend dat dansen bij mensen met Parkinson verbetering van klachten kan geven. Anna had het gevoel dat dans voor deze groep veel meer is.

Nationale Ballet Floor Eimers Dawson

Tekst: Vica Kolbeek

Voor onze nieuwe rubriek Next Generation zijn we naar de voorstelling Dawson geweest van Het Nationale Ballet in Amsterdam. We hebben Floor Eimers gesproken over de voorstelling en tips voor alle jonge dansers in Nederland.

Als danser kan het vinden van werk soms best een uitdaging zijn. Er zijn diverse mogelijkheden voor dansers en verschillende soorten jobs.

Ginny Pauw tips voor professionele dansers

Om van je passie je beroep te maken zul je hard moeten werken. Ginny Pauw gaf ons 3 onsmisbare tips over het bereiken van je doelen als professional.

Danskijkclub

De DansKijkClub Almere is een totaal pakket. Vijf hedendaagse moderne dansvoorstellingen van gerenommeerde choreografen en dansgezelschappen.

De Notenkraker al decennia geliefd.

De Notenkraker is hét kerstballet, maar waar komt eigenlijk het verhaal vandaan?

dansauditie

Heb jij je aangemeld en mag je komen auditeren? Met deze tips kun jij knallen op de dansvloer!

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine reportages