Reportages

dans, dansdocent, ballet, 98 jaar, leeftijd, joyce harper

Joyce Harper (98) geeft al meer dan 72 jaar balletles op haar eigen dansschool: de Henleaze School of Dance.

dans, urban dance, kenmerken, juste debout, hiphop, popping, locking,house, redbull

Urban dance is een verzamelnaam die we gebruiken om verschillende, nauw verwante dansstijlen te beschrijven. Welke dansstijlen vallen onder urban dance?

dans, moderne dans, floorwork, tips, verbeteren

Floorwork komt in veel dansstijlen voor en is daarom zeer handig om te beheersen. Vindt hier 7 danstips om je floorwork skills aanzienlijk te verbeteren.

ik vertrek, dans, biodanza

Biodanza was als eerste dansstijl te zien in 'Ik Vetrek', wat eigenlijk best toepasselijk is. Voor velen is biodanza namelijk thuiskomen bij zichzelf.

dans, danstip, balans, verbeteren, controleren

Tijdens het dansen wordt je balans continu getest. Daarom acht tips die jou helpen je balans en daarmee je dansen te verbeteren.

Dansen maakt ook op de oude dag nog gelukkig.

Als iemands wereld door dementie letterlijk of figuurlijk steeds kleiner en passiever is geworden, zorgt dansen voor wat vrijheid.

belastingaangifte, danser, dansdocent, freelancer, bijzonder

Belangrijk om in gedachten te houden is dat je alléén kosten mag aftrekken die direct betrokken zijn bij je beroepspraktijk als freelance danser/dansdocent

dans, choreografie, tips, vrienden

Een choreografie maken voor je dansvrienden: onwijs leuk, maar in de praktijk soms lastiger dan verwacht. 5 tips om zonder problemen te choreograferen.

Plié, dans, ballet, tips, danstip

De plié: een ogenschijnlijk makkelijke beweging en de absolute basis voor iedere danser. Deze pas omhelst echter meer dan je in eerste instantie verwacht.

dans, danser, cao, contract, de Kunstenbond, belangrijk

De Kunstenbond maakt zich hard voor de zelfstandige kunstenaar, en biedt daarom tips en tools voor jouw ontwikkeling als professionele danser (in spé).

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine reportages