Reportages

organiseren dansfestival

Ieder festival vergt de nodige voorbereiding waarbij er veel geregeld moet worden. Maak daarom in ieder geval een goede start met deze effectieve tips.

Springplank voor danstalent in Oost-Nederland. Foto Evolutio

Evolutio is een dansgezelschap in Oost-Nederland. Zij maken jaarlijks een productie waarin diverse dansstijlen naar voren komen: van ballet tot urban.

Wist je dat het International Dance Festival Ireland voor de rechter is gesleept?

In 2002 werd het International Dance Festival Ireland voor de rechter gesleept door bezoeker Raymon Whitehead, nadat hij een optreden had bijgewoond van de experimentele choreograaf Jérome Bel.

Let’s Dance! Dansmode: van tutu tot pattas, 28 september 2019 – 12 januari 2020

Een dansvloer als catwalk met zowel modellen als professionele dansers: mode en dans werden in 2018 door Maria Grazia Chiuri letterlijk samengebracht.

Ballerina van Auschwitz, Edith Eger, in EenVandaag

EenVandaag maakte een prachtig en ontroerend portret van Edith Eger, opgenomen in Carré. Waarin ze ook de repetities voor De dans ontsprongen bezoekt.

Dansen doe je samen, net als de wereld verduurzamen. Foto Unsplash

Duurzaam leven is vandaag de dag de trend. En dansen hoort daarbij! Wat dacht je bijvoorbeeld van een heuse stroomopwekkende dansvloer?

De dansmoves van Koning Willem Alexander

Een dansende Koning Willem Alexander is niet echt een beeld die vaak in het nieuws opduikt. Maar ons hippe, koninklijke koppel is helemaal niet dansschuw.

dans zon blij hormonen wetenschap waarom

De wetenschap achter dans en hoe het je gelukkig maakt, is fascinerend.

burn out overspannen

Dansen is een intensief beroep. Hoe weet je wanneer je té veel van jezelf eist en wat kun je hieraan doen?

De 3 meest populaire dans challenges

Elk jaar worden er weer nieuwe dance moves bedacht, door kinderen, voetballers of artiesten. Is de dans populair genoeg dan ontstaat er een 'challenge'.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine reportages