Reportages

In de reportages vind je de meest uiteenlopende verhalen over dans: internationaal nieuws, danstips, zelf dansen, lifestyle en nog veel meer.

Of je nu een ervaren danser bent of net begint, het goed en snel onthouden van een nieuwe choreografie kan soms best uitdagend zijn.

Battles, voorstellingen, workshops en showcases: de Urban Dansdagen komen er weer aan!

Danser

Als je zelf danst, dan heb je misschien ervaren hoe dans kan helpen als uitlaatklep. Maar wist je dat dans ook stress kan verminderen?

Op de Internationale Dag van de Dans, die jaarlijks op 29 april wordt gevierd, komen dansers en liefhebbers over de hele wereld samen.

Dans kan een krachtig medium zijn voor emotionele verwerking en genezing.

Het plannen en uitvoeren van een workshopdag vereist zorgvuldige voorbereiding en aandacht voor detail. Dit zijn een aantal belangrijke stappen.

Dansen is niet overal zomaar toegestaan. Hier een lijst van 5 landen waarin dat niet zomaar mag

Ballet heeft niet alleen een rijke geschiedenis, maar ook een unieke terminologie. Hoe komt het eigenlijk dat alle ballettermen in het Frans zijn?

Indiase dans

Van klassieke dansen die eeuwenlang zijn beoefend tot folkloristische stijlen die diepgeworteld zijn in lokale gemeenschappen: dans is groot in India.

Of je nu een beginner bent of al wat danservaring hebt, er zijn tal van dansstijlen die je met je partner kunt leren. Wij zetten er 7 op een rijtje.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine reportages