Home » Rubriek

Wie is wie

Meer weten over dans? Dan ben je bij Dans Magazine aan het goede adres. Op Dans Magazine vind je een uitgebreide lijst biografieën van bekende dansers en choreografen en achtergrondinformatie bij de verscheidene dansgezelschappen en dansfestivals.

TeamNL ontmoet Introdans. Foto-NOC-NSF
Nieuws - 21 nov 2017

Topsporters op Papendal werden op 20 november verrast door een spontane voorstelling van drie dansers van Introdans. Deze korte krachtige performance in het hart van de topsport was de officiële start van een samenwerking tussen Introdans en TeamNL, de naam voor het olympische team onder de vlag van sportkoepel NOC*NSF.

Nieuws - 15 nov 2017

Fotograaf Hans van den Busken is op 82-jarige leeftijd aan alzheimer overleden. Een autoriteit op het gebied van toneel, cabaret en met name dans.

Remembrane - Sigrid Stigsdatter Mathiassen. Foto: Matija Lukic
Nieuws - 14 nov 2017

Stigsdatter Mathiassen is geselecteerd voor een residentie-traject geïnitieerd door Dansmakers Amsterdam en ondersteund door vijf Nederlandse danshuizen.

Logo Nederlandse Dansdagen
Nieuws - 10 nov 2017

Recentelijk hebben er wisselingen plaatsgevonden in de redactie van de Nederlandse Dansdagen, tevens de VSCD-Dansjury.

Genomineerden Piket Kunstprijzen. Julien Guettab, Claire Hermans, Mattia Papp en Juul van Helvoirt. Foto Janneke van Beek
Nieuws - 8 nov 2017

Genomineerd binnen de dans zijn: Juul van Helvoirt, Astrid Boons en Claire Hermans.

Conrad van de Weetering. Foto via Andries van Beek, balletarchief
Nieuws - 7 nov 2017

Na een 'poëtisch' ziektebed overleed de Nederlandse danser, choreograaf en auteur op 88-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor.

Dekbed
Reportage - 6 nov 2017

Waar ga je naar toe als je droomt? En wat kun je doen als het donker je bang maakt. En wat als ik niet meer wakker word?

Red Bull BC One
Nieuws - 3 nov 2017

Er staan maar liefst twee Nederlanders in de Red Bull BC One World Final, Menno van Gorp en Shane Boers. Een Een battle tegen elkaar is dus mogelijk.

Succesverhaal: Plateau Effect
Reportage - 3 nov 2017

Jefta van Dinther kreeg hier na zijn studie in Amsterdam geen voet aan de grond.

Genomineerden Moving Forward - Young Dance Makers Award 2017
Nieuws - 3 nov 2017

Dansmakers Amsterdam presenteert op zaterdag 11 november drie opvallende en veelbelovende choreografietalenten en hun afstudeervoorstellingen.

Pagina's

Abonneren op Wie is wie