Home » Rubriek

Wie is Wie

Meer weten over hoe de danswereld in elkaar steekt? Dan ben je bij Dans Magazine aan het goede adres. Op Dans Magazine vind je een uitgebreide lijst biografieën van bekende dansers en choreografen en achtergrondinformatie bij de verscheidene dansgezelschappen en dansfestivals.

Jessica Xuan in Sleeping Beauty. Foto Viktor Viktorov
Nieuws - 10 aug 2018

Een Grand Sujet danseres van Het Nationale Ballet, Jessica Xuan, heeft goud gewonnen bij de Internationale Balletcompetitie van Varna.

Henny Kamerman overleden. Foto via Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
Nieuws - 19 jul 2018

Op donderdag 28 juni is jazzdanseres, choreografe en artistiek leider Henny Kamerman na een langdurig ziekte bed op 71-jarige leeftijd overleden.

Fontys academie docent dans uitvoerend danser Tilburg
Nieuws - 16 jul 2018

Op dinsdag 3 juli wonnen de studenten Peter van der Heijden en Piet van Dycke van de Fontys dansacademie de prestigieuze Jacques de Leeuw Prijs 2018.

Emio Greco Pieter C. Scholten in het theatre de la ville in Parijs. Foto: Leafar
Nieuws - 10 jul 2018

Choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten vertrekken in 2019 bij het Ballet National de Marseille. Ze passen niet in de nieuwe plannen van de overheid.

Reportage - 21 mei 2018

Een succesverhaal van danser Jefta van Dinther. Die na zijn studie eerst niet rond kwam en later zijn werk wordt uitgevoerd door het Cullberg Ballet.

dans, dokter rietveld, blessure, blessurepreventie, tips, NRC
Reportage - 8 mei 2018

Boni Rietveld, oprichter van het Medisch Centrum voor Dansers en Musici, geeft zes tips voor blessurepreventie.

dans, kunst, verdienen, column, Gijs Scholten van Aschat, Volkskrant
Nieuws - 30 apr 2018

Gijs Scholten van Aschat publiceerde een column op Volkskrant.nl waarin hij pleit dat kunstenaars beter horen te verdienen. Waarom? Je leest het hier.

Reportage - 30 apr 2018

Dans Magazine spreekt met Arnold Put, een van de breakdancers in Elements of Freestyle. ISH gaat in hun nieuwste show op zoek naar gevoel van vrijheid.

Reportage - 27 apr 2018

Het Scapino Ballet viert het 25 jarig jubileum van Ed Wubbe als artistiek leider. Wij interviewden Wubbe over zijn carrière.

ijsdansen, kunstschaatsen, winterspelen, olympisch, denis ten, kazachstan
Nieuws - 20 apr 2018

Kunstschaatser Denis Ten veroorzaakte met zijn overwinning op de Olympische Winterspelen van Sotsji in 2014 een ware ijsdansrevolutie in Kazachstan.

Pagina's

Abonneren op Wie is Wie