Home » Rubriek

Wie is Wie

Meer weten over hoe de danswereld in elkaar steekt? Dan ben je bij Dans Magazine aan het goede adres. Op Dans Magazine vind je een uitgebreide lijst biografieën van bekende dansers en choreografen en achtergrondinformatie bij de verscheidene dansgezelschappen en dansfestivals.

Close Up: Bobbi Jene - Choreografe
Nieuws - 19 okt 2018

Close Up: Bobbi Jene - Choreografe geeft een kijkje in de wereld van moderne dans waarin kunstzinnigheid, romantiek en vastberadenheid elkaar kruisen.

Repetitie Spécialité de la Maison. Foto Jasmine Wolf Photography.
Nieuws - 18 okt 2018

Na vier succesvolle jaren zetten Introdans en De Onderwijsspecialisten nu een nieuwe stap in hun samenwerking met het driejarige traject Special Forces.

Manifest voor zachtheid
Reportage - 4 okt 2018

Sigrid Stigsdatter studeerde in 2017 af (SNDO) met haar solo Remembrane. Daarmee werd ze geselecteerd Moving Forward Traject. En viel ze ook bij ons op.

dans dansers nieuw
Reportage - 13 sep 2018

Introdans heeft dit seizoen weer nieuwe dansers! Naast nieuwe gezichten keert er ook een bekend gezicht terug: Pascal Schut!

Timothy van Pouke élevee corps de ballet alexandra radiusprijs 2018
Nieuws - 10 sep 2018

De jonge Nederlander Timothy van Poucke, danser in het corps de ballet van Het Nationale Ballet, is de winnaar van de Alexandra Radiusprijs 2018.

Marijn Rademaker in La Dame aux Camélias. Foto Angela Sterling
Nieuws - 23 aug 2018

Een terugkerende knieblessure heeft Marijn Rademaker, eerste solist bij Het Nationale Ballet, doen besluiten om per direct te moeten stoppen met dansen.

Jessica Xuan in Sleeping Beauty. Foto Viktor Viktorov
Nieuws - 10 aug 2018

Een Grand Sujet danseres van Het Nationale Ballet, Jessica Xuan, heeft goud gewonnen bij de Internationale Balletcompetitie van Varna.

Henny Kamerman overleden. Foto via Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
Nieuws - 19 jul 2018

Op donderdag 28 juni is jazzdanseres, choreografe en artistiek leider Henny Kamerman na een langdurig ziekte bed op 71-jarige leeftijd overleden.

Fontys academie docent dans uitvoerend danser Tilburg
Nieuws - 16 jul 2018

Op dinsdag 3 juli wonnen de studenten Peter van der Heijden en Piet van Dycke van de Fontys dansacademie de prestigieuze Jacques de Leeuw Prijs 2018.

Emio Greco Pieter C. Scholten in het theatre de la ville in Parijs. Foto: Leafar
Nieuws - 10 jul 2018

Choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten vertrekken in 2019 bij het Ballet National de Marseille. Ze passen niet in de nieuwe plannen van de overheid.

Pagina's

Abonneren op Wie is Wie