Dans deelt

Laat je inspireren door dansers, choreografen en gezelschappen.

dansen
16 feb 2023

Dansen is een geweldige manier om je lichaam en geest in beweging te krijgen. Of je nu alleen of met vrienden bent; dansen helpt je om spanning los te laten en energie op te bouwen.

Danser
12 jan 2023

Het is geen verrassing dat dansen een geweldige manier is om je te uiten en je vaardigheden op het podium te showen. Talloze mensen genieten van deze kunst, zowel de danser zelf als het publiek. Maar als je wilt dat elke dansoptredens nog beter wordt, moet je de juiste tools en technieken leren die helpen bij het verbeteren van jouw prestaties.

Trash lake
5 jan 2023

Een taboedoorbrekende dansvoorstelling over seksuele identiteit en -diversiteit. Voor iedereen vanaf 14 jaar.

Foto via Pexels
22 dec 2022

Misschien niet het eerste waar je aan denkt als je op zoek bent naar opties om je danstechniek te verbeteren. De meeste dansapps zijn ook niet heel bijzonder.

danseressen
14 dec 2022

Dansen op iemands uitvaart. Klinkt jou dat misschien wat oneerbiedig, gevoelloos en tegenstrijdig? Je hoort toch verdrietig te zijn, te huilen of anders misschien heel stil te zijn?

Vrouwen dansen
3 nov 2022

Maanden heb je getraind voor een belangrijke show. Je choreografie staat als een huis, iedereen is er klaar voor. Nu nog een goede uitstraling. Je wilt bij dans vaak een verhaal vertellen, maar dit verhaal komt nog beter over als je je ook op de juiste manier kleed. Daarom hebben wij een aantal tips om je kleding en je choreografie op elkaar af te stemmen.

Vrouwen dansen op dansfeest
31 okt 2022

Wil je een keer een échte knaller van een (dans)feest te organiseren? Gebruik deze tips!

Dans docent
4 okt 2022

Dansen is heerlijk. Droom je ervan om van je hobby je werk te maken dan vraag je je vast af hoe je dansdocent kan worden. Wil je dansdocent worden dan heb je een creatieve dansopleiding of een HBO- lerarenopleiding nodig. Alles wat je moet weten over het vak van dansdocent lees je hier.

Ballet les voor kinderen
21 sep 2022

Denk je erover na om (weer) op dansles te gaan, maar weet je nog niet welke vorm van dansen je moet kiezen? Geen paniek, het aanbod is groot dus er iets altijd iets dat bij je past. Toch maakt dat grote aanbod het er ook niet makkelijker op. Hoe kies je nu de beste vorm waar jij het meest plezier uithaalt? Dan hangt af van je persoonlijke voorkeuren én je moet jezelf de juiste vragen stellen. Na het lezen van dit artikel weet jij vast welke dansles het gaat worden.

sneakers dans
21 sep 2022

Je ziet ze waarschijnlijk veel voorbijkomen in de danswereld; de spierwitte sneakers van merken van Kanye, Travis Scott of Pharrell Williams. Al deze artiesten hebben iets met elkaar gemeen; ze zitten in de muziek en hebben een eigen sneakerlijn.

Pagina's