Komend nummer

Dans Magazine nummer 6 van 2020

Dans Magazine

Abonnees ontvangen dit nummer omstreeks 11 december.

Nog geen abonnee? Neem vóór vrijdag 27 november 16:00 u. een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis

MELD JE AAN  GEEF CADEAU

Tournee

TALENT ON THE MOVE
Aanstormend danstalent van de Codarts dansopleiding reist vanaf januari 2021 opnieuw rond door Nederland. Een van de dansers van vorig jaar vertelt: wat maakt  zo’n landelijke tournee zo speciaal?

Nieuwe rubriek

DANSKRACHT
Ieder nummer laat Jacq Algra pas afgestudeerde dansers en dansmakers aan het woord die naar manieren zoeken om in deze onzekere tijd aan het werk te blijven. In de eerste aflevering van DANSKRACHT choreograaf en dansfilmmaker Nicola Hepp.

Interview

CONNOR SCHUMACHER VAN DANSATELIERS
In de interactieve voorstelling Pilot PC probeert Connor Schumacher je aan het bewegen  te brengen: ‘Alles is ontworpen om je je lichaam te doen voelen. En het wordt intensief.’

Première

SONATINAS 4 FEET
De schuimrubberen danspoppen van Duda Paiva duiken in de wereld van fotografie en urban dans. Samen met het Fractal Collective laat Paiva zich inspireren door het werk van de Braziliaanse fotograaf Alair Gomes.

Festival

CADANCE: 20 JAAR VERNIEUWENDE DANS
Dans en circus gaan prima samen. Het jarige festival CaDance verbreedt zijn horizon met de wervelende dansacrobatie van Alexander van Tournhout uit België en Tall Tales uit Rotterdam.