Komend nummer

Dans Magazine nummer 5 van 2018

Logo van leukste danstijdschrift Nederland

Het komende nummer van Dans Magazine verschijnt 19 oktober 2018. Nog even geduld!​ Met daarin onder andere:

Waar ga je heen deze zomer? 
Alle festivals in Nederland op het gebied van moderne dans en ballet, danstheater, tango, salsa, Afrikaanse dans, buikdans, werelddans en cross-over.

Dansen en wat dan?
In het begin ben je er niet mee bezig. Dan is er alleen maar dans. Maar er komt een dag in het leven van iedere danser dat hij of zij iets anders moet gaan doen. Voor showdanseres Nathalie Petersen was het een struggle. Een lijdensweg die niemand zou moeten doorgaan. Nu is Nathalie trainingsacteur en heeft één droom: andere dansers bij hun carrièreswitch helpen.

While they are floating
Carte Blanche uit Noorwegen danst tijdens Julidans een voorstelling over het ‘vluchtelingenprobleem’. Choreograaf Hooman Sharifi: ‘In WTAF bevragen we onszelf en laten onze twijfels zien. Wij hebben ook het antwoord niet. Er bestaat geen goed of slecht. Iedereen heeft zijn eigen achtergrond. Je komt ergens vandaan en gaat ergens naartoe.’

Dancing in the Rain
Barend de Voogd, hoofdredacteur van Preview filmmagazine, schrijft elk nummer in Dans Magazine over oude en nieuwe, bekende en minder bekende filmdansscènes. Ditmaal in de rubriek Rode schoentjes de beroemdste dansfilm aller tijden: Dancing in the Rain.

Between Heaven and Earth
Walther Tjon Pian Gi maakte een fotoboek over Balinese rituele dans. Waar komt zijn passie vandaan?

Anne Nguyen
Een persoonlijk portret over haar praktijk van danser en choreograaf. Hoe is het als 'witte vrouw in een zwarte mannen wereld?
Tijdens het Holland Festival is Nguiens nieuwste voorstelling te zien: Acht breakdancers tonen in Kata het begin van een heel nieuwe vechtkunst.

De Ontmoeting
Interview met Adriaan Luteijn van Introdans Interactie.  De Ontmoeting is een speciale dansproductie, waarin de professionals van Introdans samen optreden met gastdansers uit bijzondere doelgroepen, zoals senioren of mensen met een beperking.

Dubbelrol
In de rubriek Dubbelrol ditmaal Marie Goeminne: choreograaf & biodynamisch massagetherapeut.

Rafelranden
Porocity van Andrea Bozic: wandeling door gebouwen met teksten die je stimuleren te dromen.

Bootcamp On Stage
Geen tijd voor een zomercursus? Of je vrije weken toch liever aan zon, zee en zwembad wijden? Dan is de Bootcamp On Stage van Holland Dance Festival wellicht iets voor jou.

Voortaan Dans Magazine thuis ontvangen? Neem dan een abonnement! Profiteer nu van de superaanbieding1 jaar Dans Magazine voor slechts € 22,50 én 4 cadeaus! 

Ondertussen geen dansnieuws missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!