Blogs

Dance Dance Dance aflevering 5 Miljuschka en Londen
Jilly van Hierden

Last van eerdere blessures, emotionele kandidaten en een knuffel van Igone. Dit en meer in de vijfde aflevering van Dance Dance Dance.

Dance Dance Dance Igone de Jongh Timor Steffens Dan Karaty seizoen 4 RTL 4
Jilly van Hierden

Afgelopen zaterdag was de derde aflevering van Dance Dance Dance. In deze aflevering danste een van de koppels een solo en werd er een duet gedanst.

Voorbereiden op een nieuw balletseizoen. Foto via Pexels.com
Wendy van Groeninge

Een nieuw balletseizoen sterk beginnen, dat lijkt me wel wat! Maar ondanks zomerse pilateslessen, voelde de eerste dansles absurd zwaar. Hoe kan dat toch?

Foto Gabriela Zuarez
Redactie

Choreograaf-dramaturg Gabriela Zuarez vertelt over haar kennis-uitwisselingsproject bij ICK Amsterdam. Daaraan biedt ze dansers de kans om mee te werken.

het danslichaam, danseres geeft zich bloot
Wendy van Groeninge

Het vaker een blessure hebben, meer moeten trainen voor resultaat en gewicht aankomen schijnt er bij te horen als je ouder wordt. Eraan wennen is lastig.

pop-up dance, dans, assepoes
Julia Zuurbier

Dansgezelschap Pop-up Dance zoekt voor hun nieuwste woonkamerballet Assepoes donateurs! Mede-oprichtster Julia Zuurbier vertelt over deze crowdfundactie.

Dansen met collega's
Jacqueline de Kuijper

Werknemers vinden het fijn wanneer hun manager betrokkenheid toont bij hun fysieke en mentale welzijn. Dus waarom zou je niet een keer samen dansen?

Cover Dans Magazine 1/2018
Joost Groeneboer

Alida Dors staat onverwacht voor de neus van onze hoofdredacteur, Joost Groeneboer. Zij legt hem in 10 minuten de bedoeling uit van project Fix it.

Dans is de ultieme braintraining
Jacqueline de Kuijper

Wat gebeurt er in je brein als je danst? En waarom is dansen beter dan hardlopen? Jacqueline de Kuijper vertelt het in haar laatste blog.

Mannen en dans
Jacqueline de Kuijper

Jacqueline ging op onderzoek uit en kwam erachter dat mannen dansen stiekem heel leuk vinden. Wat is dan de echte reden voor hun schijnafkeer?

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine blogs