Blogs

Foto Gabriela Zuarez
Redactie

Choreograaf-dramaturg Gabriela Zuarez vertelt over haar kennis-uitwisselingsproject bij ICK Amsterdam. Daaraan biedt ze dansers de kans om mee te werken.

het danslichaam, danseres geeft zich bloot
Wendy van Groeninge

Het vaker een blessure hebben, meer moeten trainen voor resultaat en gewicht aankomen schijnt er bij te horen als je ouder wordt. Eraan wennen is lastig.

pop-up dance, dans, assepoes
Julia Zuurbier

Dansgezelschap Pop-up Dance zoekt voor hun nieuwste woonkamerballet Assepoes donateurs! Mede-oprichtster Julia Zuurbier vertelt over deze crowdfundactie.

Dansen met collega's
Jacqueline de Kuijper

Werknemers vinden het fijn wanneer hun manager betrokkenheid toont bij hun fysieke en mentale welzijn. Dus waarom zou je niet een keer samen dansen?

Cover Dans Magazine 1/2018
Joost Groeneboer

Alida Dors staat onverwacht voor de neus van onze hoofdredacteur, Joost Groeneboer. Zij legt hem in 10 minuten de bedoeling uit van project Fix it.

Dans is de ultieme braintraining
Jacqueline de Kuijper

Wat gebeurt er in je brein als je danst? En waarom is dansen beter dan hardlopen? Jacqueline de Kuijper vertelt het in haar laatste blog.

Mannen en dans
Jacqueline de Kuijper

Jacqueline ging op onderzoek uit en kwam erachter dat mannen dansen stiekem heel leuk vinden. Wat is dan de echte reden voor hun schijnafkeer?

Dansplezier
Wendy van Groeninge

Dansplezier is voor jong en oud. Toch word ik vaak raar aangekeken als ik zeg dat ik nog dans op mijn leeftijd. Is nu dan het moment om te stoppen?

Joost Groeneboer

‘Danskaraoke #2 in Tugela85’, geen idee wat het is, maar mijn nieuwsgierigheid is geprikkeld. Is dit een nieuwe rage die aan mijn aandacht is ontsnapt?

Cover Dans Magazine 5/2017
Joost Groeneboer

Soms weet onze hoofdredacteur bij God niet waar een dansstuk over gaat. Bij deze doorloop van Day Time Moon van Gross Dance Company is dat wel anders.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine blogs