Reportages

In de reportages vind je de meest uiteenlopende verhalen over dans: internationaal nieuws, danstips, zelf dansen, lifestyle en nog veel meer.

Technologische vooruitgang, met name op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), kan je ook als danser voordelen bieden.

Achter de schermen gaat wederom een hoop vooraf om een spectaculaire voorstelling neer te zetten. Dit zijn 10 fun facts op een rijtje.

De Stopera, gelegen aan de Amstel in het hart van Amsterdam, is een icoon van de Nederlandse cultuur en een belangrijk centrum voor dans en opera. Dit imposante gebouw herbergt zowel het Nationale Ballet als de Nationale Opera, en heeft een rijke geschiedenis die de ontwikkeling van de kunsten in Nederland weerspiegelt. Wat is het verhaal achter deze bijzondere plek?

Nationale Ballet Floor Eimers Dawson

Tekst: Vica Kolbeek

Voor onze nieuwe rubriek Next Generation zijn we naar de voorstelling Dawson geweest van Het Nationale Ballet in Amsterdam. We hebben Floor Eimers gesproken over de voorstelling en tips voor alle jonge dansers in Nederland.

Dansmoves jaren 70 throwback thursday populaire dansmoves

In de twintigste eeuw zijn er veel dansmoves opgekomen die vandaag de dag nog populair zijn. Dit keer kijken we terug naar de jaren 70, ken jij ze alle 6?

Of je nu een beginnende danser bent of een ervaren ballerina, er zijn altijd manieren om je techniek te verbeteren, zelfs vanuit je eigen huis.

Naast het dienen als een vorm van artistieke uitdrukking, wordt dans steeds meer erkend en gewaardeerd als een krachtige vorm van therapie.

Of je nu een ervaren danser bent of net begint, het goed en snel onthouden van een nieuwe choreografie kan soms best uitdagend zijn.

Battles, voorstellingen, workshops en showcases: de Urban Dansdagen komen er weer aan!

Danser

Als je zelf danst, dan heb je misschien ervaren hoe dans kan helpen als uitlaatklep. Maar wist je dat dans ook stress kan verminderen?

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine reportages