Reportages

In de reportages vind je de meest uiteenlopende verhalen over dans: internationaal nieuws, danstips, zelf dansen, lifestyle en nog veel meer.

Als danser stel je je lichaam regelmatig op de proef. De winter en de kou kunnen ook zorgen voor uitdagingen.

Of je nu geïnteresseerd bent in klassiek ballet of hiphop: dit zijn 7 steden die bekend staan om hun bloeiende dansgemeenschappen en kansen voor dansers.

Sporten voor dansers

Wil je naast het dansen beginnen met een andere sport? Wij zetten 7 sporten op een rijtje waar je als danser zomaar aanleg voor zou kunnen hebben.

Droom jij van een eigen dansschool, dansen bij een gezelschap of een carrière als choreograaf? Kies dan voor een dansopleiding die je echt kan helpen.

Pointshoes

Vijf tips om je enkels sterker te maken, voor als je op spitzen wilt dansen of om kleine blessures te voorkomen.

ecstatic dance vrouw in zonnebloemveld

De laatste jaren is Ecstatic Dance een wereldwijde trend geworden. Kort gezegd gaat het om het in contact komen met je lichaam en geest, zonder afleiding.

Verouderd beeld: Ballet alleen voor meisjes

Het beeld dat ballet niet voor jongens is, is allang verouderd. Toch blijft het probleem bestaan.

Spagaat dans

Flexibeler worden? Met deze oefeningen kun jij binnen no-time de spagaat. Opwarming, discipline en consistentie zijn daarbij heel belangrijk.

Met een carrière die zich uitstrekt over decennia, heeft Van Manen bijgedragen aan de evolutie van dans als kunstvorm.

hiphop danser

Hiphop dans, een genre dat zijn oorsprong vindt in de straten van New York City in de jaren 1970, is uitgegroeid tot een wereldwijd cultureel fenomeen.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine reportages