Reportages

ecstatic dance vrouw in zonnebloemveld

De laatste jaren is Ecstatic Dance een wereldwijde trend geworden. Kort gezegd gaat het om het in contact komen met je lichaam en geest, zonder afleiding.

Ballerina met spitzen

Het ziet er mooi uit, maar op spitzen dansen is natuurlijk niet echt een normale manier van bewegen voor je voeten. Voorkom blessures en lees deze 5 tips.

Ballerina die aan het stretchen is

Wil je leniger worden, maar kom je niet vooruit? Hier leggen we uit hoe je dit als danser het beste aan kunt pakken.

New York Times Square

Elk jaar gaan dansopleiding Lucia Marthas naar New York. Vier ambitieuze studenten vertellen over hun ervaring in the city that never sleeps.

Koppel houdt handen vast

Niet zelden komt het voor dat een danser verliefd wordt op een collega-danser. Hier vertellen we het liefdesverhaal van drie beroemde danskoppels.

Ballet heeft aantoonbare voordelen voor je gezondheid, blijkt uit verschillende onderzoeken. Het is een goede training voor zowel je lichaam als je brein.

evolutie van dans ,dansen door de jaren heen

Dans beweegt zich mee met de tijd. Vooral in de jaren 1920 tot 2000 was er een grote verandering in dans. Zo heeft elk decennium een specifieke dansstijl.

hoogtepunten nieuws dans danswereld Nederland

In 2019 is er veel gebeurd in de danswereld. Vele prijzen zijn verdeeld en vele voorstellingen zijn gedanst: een kort overzicht.

danser

De danswereld is klein, ook op internationaal niveau. Voor degenen die een carrière ambiëren op het gebied van de klassieke danskunsten zijn er opleidingen

Spotify afspeellijsten dans

Muziek is een essentieel voor het dansen. Deze zeven Spotify afspeellijsten kunnen je helpen met het vinden van dansmuziek.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine reportages