Reportages

Red Bull BC One battle eerste B-Girl

De eerste vrouwelijke finalist van de Red Bull BC One World Finals is de Japanse Ayumi. Maar wie is zij? En hoe is ze begonnen met breakdance?

moonwalk tapdansen michael jackson king of pop

De Moonwalk. Die welbekende dansmove die Michael Jackson regelmatig ten tonele bracht. Maar de geschiedenis achter de moonwalk gaat verder terug.

dans, danstip, dansfoto, fotografie, poseren, tips

Door Amber Droog

Heel Instagram en Facebook staat vol met de mooiste, vetste en gaafste dansfoto’s. Jij wilt ook zo’n toffe foto, maar hoe krijg je dat voor elkaar? Regel een beste dansvriend(in), een camera en een coole locatie. Ready? Set? Click! Met deze tien tips staat jouw dansfoto binnen de kortste keren online.

dans, danstip, feedback, correcties, verwerken, tips

Tijdens de dansles hoor je de ene na de andere correctie van de dansdocent. Hoe kun je het beste omgaan met deze feedback?

Project Sally presenteert met Dekbed (4+) een autonome wereld. De wereld tussen werkelijkheid en fantasie.

dans, dansles, spierpijn, tips, stretchen, coolen, massage, warmte, danstip

Wat kun je doen om (erge) spierpijn te voorkomen na een intens zware dansles? Wij geven je vijf tips om die vermoeide spieren goed te verzorgen.

Een succesverhaal van danser Jefta van Dinther. Die na zijn studie eerst niet rond kwam en later zijn werk wordt uitgevoerd door het Cullberg Ballet.

dansen, danstip, spitzen

Op spitzen dansen kan niet zomaar. Het vergt jaren van oefenen en een juiste techniek. Hoe weet je of jij er klaar voor bent?

Samen met Theater Strahl zet het jeugd dansgezelschap De Dansers en Wies Merkx hun nieuwe voorstelling The Basement op de planken.

dans, danskapsels, ideeën, vlechten, ingevlochten

Dit zijn dé vier (in)gevlochten kapsels die jij eens uit moet proberen. Ze zijn dans proof, oftewel geen plukjes in je gezicht!

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine reportages