Reportages

Dansen doe je samen. Foto via Unsplash.com

Dansen is een geweldige manier van leven. We presenteren vijf belangrijke redenen waarom je een crew zou moeten beginnen.

Iphigenia Wang. The Sword Dance.

In deze video zien we een man in Schotse klederdracht die trots om en door een sabelkruis danst. Wat is de oorsprong van deze unieke dans?

De regenboogvlag wordt voor gebruikt voor de homobeweging. Foto via Unsplash

De aanname heerst dat alle mannelijke dansers homoseksueel zijn. Hoewel dit natuurlijk niet waar is, zijn wel veel homoseksuele mannen dol op dansen.

De banaan is hét ideale stuk fruit om te eten voordat je gaat dansen. Foto via Unsplash

Het beeld dat alle dansers zichzelf uithongeren is gelukkig onjuist. Een lichaam heeft energie nodig. Daarom vijf eet-tips die onmisbaar zijn in je dieet.

Dansen

Circus en dans, ze flirten met elkaar.

Dans

Een leven lang dansen bij één gezelschap, doe het ze maar eens na. Bonnie Doets en Mischa van Leeuwen vieren hun jubileum bij Scapino Ballet

chachacha basis stap Cuba jaren'50 nu

De chachacha basis, is het fundament van deze Latijns-Amerikaanse dansstijl. Maar hoe is deze ontstaan en hoe voer je die basispas eigenlijk uit?

dansfoto mobiele telefoon iPhone samsung

Heb jij altijd al een mooie dansfoto willen maken maar heb je geen fotocamera? Dit zijn 4 tips om dans goed op je mobiel vast te leggen.

Macarena Los del Rio 1993 1996 Bayside Boys

Je hebt hem vast wel eens gedanst. De Macarena. Een paar makkelijke pasjes waar je vooral je handen mee gebruikt, waarvan je steeds van richting veranderd.

Rukmini Vijayakumar

Rukmini Vijayakumar, die de bharatanatyam de wereld verovert is hoofdgast tijdens het achtste Inida Dans Festival

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine reportages