Reportages

Niets is leuker dan jouw gedanste voorstellingen opnieuw te beleven! Met deze tips maak je met gemak een mooi en leuk fotoboek.

Vijf trends hedendaagse dans

Hoe zullen de kunsten zich in de (nabije) toekomst gaan ontwikkelen? The Contemporary Perfomance Think Tank onderzocht dit en publiceerde haar resultaten.

Ski ballet

Hip en opkomend in de jaren 70 en 80 maar nooit echt doorgebroken, verdween ski ballet langzaamaan weer van de (Olympische) agenda. Waarom?

Podiumvrees © Pixabay

In de danslessen gaat het enorm goed, maar wanneer je op het podium staat, presteer je ver onder niveau. Hoe kan dit? En is er iets tegen te doen

Dans en drugs

Waar komt de work hard play hard denk- en werkwijze in de danswereld vandaan en wat maakt dat ook hier drugsgebruik zo ‘normaal’ is? Wij vertellen het je!

By Orlando Fernandez via Wikimedia Commons

Vandaag zou George Balanchine 114 jaar zijn geworden, mocht de geroemde choreograaf nog leven. Tijd voor 5 opvallende feiten over deze wereldster.

Kyabajō van Jija Sohn

De veelbelovende dansmaker Jija Sohn presenteert haar nieuwste werk Kyabajō. Een voorstelling over het typisch Japans fenomeen: gastvrouwen van de nacht.

ijsdansen

De Olympische winterspelen in Zuid-Korea zijn in aantocht. Een onderdeel van de winterspelen is het ijsdansen. Dit zijn dansante combinaties… op het ijs!

Dansers op het podium, bron: Pexels

Voor het eerst komen dansers in de media naar buiten met verhalen over misbruik en seksuele intimidatie. Daarmee wordt de #MeToo-beweging steeds groter.

Dansen op beton

In 2016 voerde Conny Janssen Danst in een voormalige gashouder in Rotterdam Courage op. Hoe anders is dat nu, dansen op zo’n rauwe, industriële plek?

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine reportages