Home » Reportage
Tips Isabelle Beernaert audities dansopleiding

10 Tips van Isabelle Beernaert voor het doen van audities

De eerste audities voor de dansopleidingen zijn al van start gegaan, maar als danser zal je je moeten blijven bewijzen en auditie moeten blijven doen. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op wat er gaat komen. Isabelle Beernaert is choreografe voor diverse productiehuizen en evenementen zowel in de media, mode en theaterwereld. Ze choreografeerde haar eigen producties en heeft vele interesses en ambities. Als danseres en choreografe heeft ze veel ervaring en weet ze als geen ander waarnaar wordt gekeken tijdens de audities. Speciaal voor Dans Magazine zette ze 10 tips op een rijtje.

1. Wees duidelijk tegen jezelf met welke intentie je deze auditie doet. Presenteer je in alle eerlijkheid, zet geen masker op, maar laat wel het beste van jezelf zien. 


 

Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


2. Probeer voornamelijk op een natuurlijke manier jezelf te zijn. 

3. Draag kleding waar ze jouw wezen kunnen zien, verberg je niet in te grote, slordige kleding. Probeer niet te hip te doen, het kan afleiden van waar het om draait, namelijk hoe jij de bewegingen uitvoert. 

4. Probeer te erachter te komen naar welk temperament/energie ze op zoek zijn.

5. Probeer ergens ruimte te nemen om je te concentreren en te centeren, weg van de drukte als je nog niet aan de beurt bent. Ook als je online auditie doet is het goed om jezelf even de tijd te geven om tot rust te komen tot je van start gaat. Begin niet te overhaast, maar neem je tijd.

6. Kijk goed naar de details van wat de lesgever of choreografe vraagt: dynamiek, techniek, muzikaliteit en afwerking.

Tips auditie Isabelle Beernaert

7. Als je je presenteert, kijk dan altijd rustig en intensief in de ogen van de personen voor wie je auditeert. Bij online audities is dit ook erg belangrijk, ook al denk je dat het op afstand minder goed te zien is, juist via een beeldscherm of een filmpje moet je meer moeite doen om de jury te kunnen bereiken.

8. Als je danst, geef dan met je hart alle liefde die je hebt voor wat je doet. Daarom doe je ten slotte dit beroep: om te delen en gezien te worden. 

9. Geniet!  Want als jij geniet, dan geniet het publiek ook. Met welke emotie of gevoel je ook maar danst. 

10. Respecteer het materiaal dat van je wordt gevraagd om te dansen, dat is de eigenheid van de lesgever of choreograaf. Kan je overnemen wat ze je vragen op het gebied van techniek, muzikaliteit, afwerking, detail, gevoel en verhaal? Zo ja, geef hierbij ook een deeltje van je eigen identiteit mee. Maar let op, maak niet je eigen versie! Behalve als ze het expliciet vragen.

Tips auditie Isabelle Beernaert

Meer inspiratie