Isabelle Beernaert

Isabelle Beernaert is bekend als choreografe Dans Magazine 6 - 2015moderne dans voor tv-programmas als So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle. Haar populariteit dankt ze aan haar vermogen alledaagse ervaringen te vertolken tot uitzonderlijke choreografieën, waardoor het publiek zichzelf in de dans herkent. Tegenwoordig is Isabelle choreografe voor diverse productiehuizen en evenementen zowel in de media, mode en theater wereld. Tot haar eigen producties behoren de dansvoorstellingen Ne Me Quitte Pas (2011), Et Après (2012), C’est la Vie (2013) en Red, Yellow & Blue (2013-2014), Glass (2014) en Unforgettable (2015).

Biografie Isabella Beernaert

Isabelle Beernaert volgde haar opleiding tot danser aan de Koninklijke balletschool van Antwerpen (KBA), waar ze werd geschoold in onder andere klassiek ballet, moderne dans en jazz. Daar werkte Beernaert met talloze binnen-en buitenlandse choreografen voor zowel klassieke en moderne theaterstukken. Ze werd telkens verkozen omwille haar inlevingsvermogen en sterke persoonlijkheid. Tevens volgde Beernaert talloze stages in binnen- en buitenland, waar ze in contact kwam met bekende choreografen in de moderne danswereld.

Haar specialisatie Modern-Jazz voltooide ze aan Centre Internationale de Formation Professionelle Danse Modern-Jazz in Parijs na het winnen van de Concours Internationale de Danse de Voiron in 1990. In Frankrijk werkte ze samen met onder andere ex-solisten van de Alvin Ailey dance company en kwam ze in contact met diverse etnische dansvormen en urban dansstijlen. In 1993 werd ze aangenomen bij Alvin Ailey (NY), dit moment werd een cruciaal punt in haar leven. Ze specialiseerde zich nadien in de Horton Techniek.

Al deze kennis benutte ze later in diverse opdrachten voor TV-producties, showcases, merklanceringen en muziekartiesten. Verder is Beernaert onder meer actief als artistiek leider van Danzas (culturele werking), The Dance Factory (opleidend danscentrum) en Dancers On Stage (event customizing).

Choreograaf bij So You Think You Can Dance

Sinds 2009 is Beernaert als choreograaf werkzaam voor het tv-programma So You Think You Can Dance (NL/BE) en sinds 2012 voor SYTYCD in Oekraïne. In haar creaties vertelt ze het alledaagse van de mens, het niet voor de hand liggende, de onderliggende emoties, het diepzinnige, de passie die ons doet leven. Haar spraakmakende choreografieën voor So You Think You Can Dance laten vrijwel niemand ongeroerd.

Winnaar The Ultimate Dance Battle

In 2011 was Beernaert de winnares van het eerste seizoen van The Ultimate Dance Battle (RTL5/VTM). Dan Karaty presenteerde zelf ook een deel en was tevens de juryvoorzitter. Aan de wedstrijd deden mee: Laurent Flament, Isabelle Beernaert, Shaker, Rinus Sprong en Koen Brouwers & Roemjana de Haan. Uiteindelijk won team modern Heart2Beat van Beernaert de wedstrijd en de hoofdprijs van €25.000,-

Prijzen voor Isabelle Beernaert

Beernaert mocht al vroeg in haar leven prijzen in ontvangst nemen voor choreografieën, waaronder de al eerder genoemde Concours Internationale de Danse Modern-Jazz (Voiron, Frankrijk) in 1990 en de KBC-Prijs voor jonge Choreografen in 2002. In Nederlands werd Beenaert tweemaal achtereen gelauwerd met de Danspublieksprijs. In 2012 werd Et Après verkozen tot favoriete dansvoorstelling door de Danspublieksprijs. In 2013 won Red, Yellow & Blue diezelfde prijs.

Repertoire Isabelle Beernaert

Het succes kwam choreografe Isabelle Beernaert bepaald niet aanwaaien. Vanaf jongs af aan creëerde Isabelle Beernaert haar eigen dansstukken en heeft zij de muziek willen vertalen via haar lichaamstaal. Isabelle omschrijft choreograferen als “een magische wereld”, waarin geen wetten zijn of regels. Het hart, oftewel het gevoel, staat centraal. Isabelle haalt haar inspiratie uit het leven. “Ik sta heel bewust in het leven. Ik zie, hoor en voel alles erg goed. Vervolgens interpreteer ik dat op mijn manier en met mijn visie. Gevoelens uit het dagelijks leven verwoord ik tot een dans.”

Door de jaren heen bleef Beernaert zichzelf uitdagen en ontwikkelen als choreografe voor diverse productiehuizen, theatergroepen en evenementen en haar eigen theaterproducties. Uiteindelijk sloeg haar opzet om met dans passievolle verhalen te vertellen niet alleen aan op televisie, maar ook in het theater.  Na vier succesvolle producties is ze niet meer weg te denken uit de schouwburgen. Beernaert nam haar publiek al mee naar haar huiskamer (Ne Me Quitte Pas), naar de straat (Et Après), haar kijk op de wereld (Red, Yellow & Blue) en naar haar gedachten over de onvermijdelijke onvolkomenheden én het mooie van de mens (Glass). In haar laatste avondvullende programma Unforgettable brengt ze de toeschouwer terug naar de tijd van Swing, Jazz, Juxeboxen, crooners, tap-dance en cabaret.

“The theatre is the most magical place on earth. It enables the choreographer to combine choreography, light and stage design to create a story through dance”Isabelle Beernaert

 

Reportage - 12 sep 2019

De Belgische choreografe Isabelle Beernaert staat centraal in de nieuwe documentairereeks “Isabelle Beernaert komt thuis”. In Schouwburg Kortrijk in de geboorteplaats van Isabelle, interviewt Kurt Ostyn de choreografe.

premières top 15 oktober
Nieuws - 10 okt 2018

Door al die verschillende premièrelijsten raak je het overzicht snel kwijt. Daarom heeft Dans Magazine een selectie gemaakt uit de diverse premières.

Ne Me Quitte Pas duet © Bob Karman
Review - 30 nov 2016

Zes jaar na de première van haar succesvolle Ne Me Quitte Pas brengt zij een remake van de dansvoorstelling naar de Nederlandse en Belgische theaters. Vol passie en pure gevoelens, zoals we haar kennen, maar nu met zes jaar meer (liefdes)ervaring. 

Isabelle Beernaert kruipt onder de huid van het publiek
Nieuws - 27 nov 2015

De nieuwe voorstelling van Isabelle Beernaert draagt de titel 'Under my skin' en dat is ook precies waar het haar om gaat. Ze wil onderhuidse gevoelens blootleggen en daarmee onder de huid kruipen van het publiek. In het winternummer van Dans Magazine spreken we Isabelle hierover. We geven je alvast een voorproefje.

Foto: Bob Karman - Under my skin, Isabelle Beernaert
Review - 14 nov 2015

Isabelle Beernaert zocht in 'Under my skin' naar onderhuidse gevoelens en de onweerstaanbare roep die we wél moeten volgen. Een afwisselende dansvoorstelling waar vaart in zit! 

So You Think You Can Dance 2015
Reportage - 31 mrt 2015

Zondag 29 maart was het dan eindelijk zo ver: de eerste liveshow van So You Think You Can Dance 2015. De uitslag lees je hier bij Dans Magazine!

Nieuws - 19 mrt 2015

Dinsdag 24 maart om 20:15 uur is je laatste kans om de dansvoorstelling Glass te zien van Isabelle Beernaert in Theater de Meervaart!

Dansvoorstelling Unforgettable Isabelle Beernaert
Review - 3 mrt 2015

Na haar succesvolle dansvoorstellingen, waaronder Red, Yellow & Blue en Glass, presenteert choreografe Isabelle Beernaert op 27 februari Unforgettable, een onvergetelijke show!

Unforgettable Isabelle Beernaert
Nieuws - 3 feb 2015

Vanaf 27 februari staat Unforgettable, the Fifties and Sixties op de planken. Een nieuwe show van moderne choreografe Isabella Beernaert.

Nominaties Danspubliekprijs 2014
Nieuws - 22 jan 2015

De officiële nominaties voor de Danspublieksprijs 2014 zijn bekend. Zo’n 800 theaterbezoekers nomineerden online 105 dansers en 65 dansvoorstellingen. Waarvan nu de top tien dansers en top tien dansvoorstellingen bekend zij!

Pagina's

Abonneren op Isabelle Beernaert