Isabelle Beernaert

Isabelle Beernaert presenteert nieuwe voorstelling over het fenomeen huidhonger

In een periode waarin we elkaar opeens niet meer mochten aanraken en afstand moesten houden van elkaar, ontstond bij veel mensen het fenomeen huidhonger. Een verlangen om elkaar vast te pakken, te knuffelen of te strelen. Een verlangen naar het knuffelhormoon Oxytocine. In die periode van quarantaines en social distancing ontstond ook de nieuwe voorstelling OXYTOCIN van choreografe Isabelle Beernaert.

Gebrek aan oxytocine

Ieder mens heeft in het dagelijks leven oxytocine nodig om gelukkig te zijn. Het ontbreken van deze stof had bij veel mensen een fysieke weerslag. Isabelle toont door middel van dans haar observaties over hoe wij zijn omgegaan met deze gevoelens door het tonen van oude angsten en nieuwe gevoelens in de vorm van dans. 

 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


 

Lichte voorstelling

Een lege witte, steriele ruimte, muziek die je vanaf de eerste seconde bij de keel grijpt en zes dansers die het leven vieren, geleid door een wonderlijk mooie choreografie: OXYTOCIN is een lichte voorstelling geworden die ons toont dat de wereld niet zo donker is als we vaak denken. Je moet het alleen willen zien. En voelen...

Positief ontvangen

De Krant van West Vlaanderen schreef op 3 April 2022: "Haar voorstelling was dan ook een zeer intens en prachtig werk. Alle delen vloeiden mooi in elkaar. IB THE COMPANY dansten vol passie op muziek van Edith Piaf, Nina Simone, Estas Tonne en nog veel meer talent. Het oneindige verlangen naar knuffels en lichamelijk contact werden zeer krachtig voorgesteld. Hun taak is volbracht, de ogen van het publiek doen blinken met een afsluitend applaus vol bedanking en bewondering."

[video:https://www.youtube.com/watch?v=qfzF_wZ_LBE}

De voorstelling is van oktober 2022 tot en met januari 2023 in Nederlandse theaters te zien. Ga voor meer informatie en tickets naar de website.

 

Meer inspiratie