Reviews

Hier vind je recensies van alle dansvoorstellingen in de theaters. Van ballet, moderne dans en jazz, tot musical, hiphop en… circus.

Vivian Lucas

De première van Wijzer (4+) ging ondanks de nieuwe maatregelen op zondag 18 oktober gewoon door. Lees hier over deze nieuwe kindervoorstelling!

Vivian Lucas

STUK is een unieke mix van breakdance, live muziek, video en bizarre humor zowel in dialoog als fysiek. Zoals je van dansgezelschap 155 gewend bent.

ISH Nachtraven
Roos Stuurman

Artistiek leider Marco Gerris weet in Nachtraven de uitdagingen van de pandemie op bijzondere wijze te illustreren.

Introdans
Joanna Fox

Ondanks de richtlijnen van het RIVM tijdens de coronapandemie weten Introdans en choreografe Regina van Berkel creatief om te springen met alle beperkingen. Met als schitterend resultaat sustained resonance,  een dansinstallatie in de twaalf eeuwen oude Eusebiuskerk in Arnhem. Met live muziek van het Dingstee Kwartet.

Review Grachtenartikel
WITHIN TIME / House of makers / Grachtenfestival Amsterdam / Zuiderkerk
Joanna Fox

WITHIN TIME van House of Makers opent het coronaproof Grachtenfestival Amsterdam in de Zuiderkerk. Een mooie, theatrale muziek- en dansvoorstelling van jonge makers over de huidige tijd. Futloos zitten wat musici en Italiaanse danser Carlo Camagni op hun stoel of op de grond. Maar niet voor lang.

Twee dansers uit de voorstelling ICOON van Introdans
Joanna Fox

Afgelopen vrijdag was Dans Magazine bij de première van ICOON. De nieuwe voorstelling van Introdans is een eerbetoon aan de choreografe Lucinda Childs.

Maia Makhateli en dansers ensemble van Het Nationale Ballet.
Roos Stuurman

De voorstelling Frida van Het Nationale Ballet vertelt het bijzondere levensverhaal van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo.

Applaus Han Ebbelaar en Alexandra Radius. Foto Antoinette Mooy
Nederlands Balletgala - diverse dansgezelschappen
Joanna Fox

Dansersfonds ’79 viert zijn veertigjarig jubileum met een extra feestelijke Nederlands Balletgala. Naast de vele hoogtepunten valt er ook een prijzenregen.

nederlands dans theater ndt kids day educatie kinderen
Joanna Fox

Het Nederlands Dans Theater viert dit jaar zijn 60-jarige bestaan met Kunstkamer. Vandaag is het NDT Kids Day en vertellen drie meisjes over deze dansdag.

and then we danced dansfilm movie lgbt
Eileen Bosch

And Then We Danced is een film van de Zweedse regisseur Levan Akin. Het gaat over twee jongens in Georgië die hun liefde voor dans en voor elkaar delen.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine nieuws