Home » Review

Een voorstelling om je weer helemaal kind te voelen – WIJZER

Vivian Lucas

De première van Wijzer (4+) ging ondanks de nieuwe maatregelen op zondag 18 oktober gewoon door. Ook de tour van deze dansvoorstelling zal verlopen zoals gepland. Wijzer is een kindervoorstelling van de danser en choreograaf Remses Rafaela.


Verhaal

De voorstelling gaat over twee broertjes die naar bed moeten, maar het lukt ze niet in slaap te vallen. Het is leuker om op de iPad te spelen. Maar als die uitvalt, fantaseren de broers hun eigen spel. Ze keten, dansen, nachtbraken, breken de tent af en maken papa boos. De wijzers van de klok tikken de uren weg. Uiteindelijk vallen ze in slaap, maar dan gaat de wekker.

Het verhaal van de voorstelling is herkenbaar aangezien veel kinderen soms vaak meer op hun beeldscherm zitten dan dat ze in het echt met elkaar spelen. De komische toon en passende bewegingen maken dit een leuke familievoorstelling. Een die kinderen, maar ook zeker volwassenen kunnen waarderen.


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


Het decor

Het decor is niet heel groot of uitgebreid, maar dat geeft juist meer aandacht aan de performance. Wat bijzonder is, is dat het decor slim bedacht is. De stoel is bijvoorbeeld veel groter dan de dansers zelf, net zoals de teddybeer. Je komt hierdoor meteen in de verbeelding dat het kinderen zijn en dat maakt het ook een stuk realistischer.

Dansers en choreografie

De dansers en de choreografie maken de hele performance. Vanaf de eerste seconde dat de voorstelling begint, geloof je meteen dat de dansers kinderen zijn. Dit komt door hun geweldige uitstraling en bewegingen.De dans is een mix van allemaal verschillende stijlen. Het pubiek kan onder andere genieten van acrobatiek, hiphop en Afro-Caraïbische dans.

Een aanrader

Als je op zoek bent naar een voorstelling waar je niet alleen jezelf, maar ook je kind mee wilt vermaken is dit een goede keuze. Het feit dat het een dansvoorstelling is, en daardoor bijna geen dialoog in voorkomt, maakt voor de kinderen niets uit. Ze weten precies wat er aan de hand is door de uitvergrootte bewegingen. En jij als volwassene kan je weer even helemaal kind voelen.

Meer inspiratie