Interviews

Toelichting interviews

Benieuwd naar de bijzondere verhalen van dansers en choreografen en inside information over voorstellingen of gezelschappen? Lees hier de Dans Magazine interviews.

''Er zijn zoveel stijlen en verschillende danskwaliteiten. Er is altijd wat om te ontdekken en iets nieuws te leren. Je bent nooit klaar met ontwikkelen.''

Ooit begonnen op de lokale dansschool in Houten, nu inmiddels alweer ruim 4 jaar in New York voor het dansen.

Om net afgestudeerde dansers te helpen in dat proces werd in 2013 de Junior Company van Het Nationale Ballet opgericht.

Danseres

De Belgische choreograaf Isabelle Beernaert maakt oogstrelend mooie, dramatische voorstellingen over wat het is om mens te zijn.

Een bijzondere manier om te werken en te reizen tegelijkertijd! Hoe is het om te dansen op een cruiseschip?

Gill is professioneel danseres en danste voor tv-shows, videoclips en in shows van grote artiesten.

Ruben Chi choreograaf danser docent hiphop battle evenementen

Ruben Chi heeft veel bijzondere, dansevenementen, reizen en hiphop battles meegemaakt. In een speciaal interview vertelde hij meer over zijn passie.

Sofie Hofstee

Als vrolijk en energiek kind danste Sofie vooral omdat ze het heel erg leuk vond. Een carrière in de danswereld? Ja, heel graag. Maar hoe dan?

De Haagse India heeft nu op jonge leeftijd al een paar grote titels op haar naam staan. Waaronder de wereldtitel die ze in november behaald heeft.

Anastasiya Dunayevska

Tekst: Vica Kolbeek

De 27-jarige Anastasiya komt oorspronkelijk uit de havenstad Odessa, in Oekraïne. Door de oorlog is ze samen met vriend gevlucht zonder te weten waar ze zouden eindigen. Het werd uiteindelijk Nederland en nu probeert ze hier haar danscarrière opnieuw op te bouwen.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine interviews