Interviews

Melissa Boode

Eerder vertelde ze ons al over haar leven als danseres en haar dromen en ambities. En toen kwam corona.

Mijntje Lupgens is geen vreemde in de danswereld. We vroegen haar eerder dit jaar over haar leven als danseres, maar sinds de coronacrisis is er veel veranderd. In dit interview vertelt Mijntje over de impact op haar leven en toekomst.

Inclusiedans

Dansen en bewegen hoort voor iedereen toegankelijk te zijn! Dat kan nu bij de dansles Inclusief Dansen bij Danscentrum Utrecht.

Maggy van den Heuvel

Maggy vertelt deze keer hoe ze de coronaperiode heeft ervaren en hoe ze de toekomst ziet. Daarnaast geeft ze tips voor andere dansers en dansliefhebbers.

Een interview met Alexander Rumpf

De danswereld kent veel verschillende merken kleding zoals Bloch, So Danca, Capezia en Le Pappillon bijvoorbeeld. Ook is Rumpf een populair merk onder dansers en staat het merk vooral bekend om de danssneakers. Daarom hebben we Alexander Rumpf ondervraagd om erachter te komen waarom zijn producten het zo goed doen op de markt.

Monuments in Solitude van Conny Janssen Danst

Artistiek leider Conny Janssen en danser Remy Tilburg vertellen over creëren in een woelige tijd, nieuwe inzichten en waarom juist deze solo’s het publiek.

Hoe belangrijk decor en licht bij een dansvoorstelling is, hebben we al eerder uitgelicht.

Naast het belang van licht, is decor ook een aspect dat we niet mogen vergeten bij de backstage voorbereidingen van een dansvoorstelling. We vroegen scenograaf Pink Steenvoorden om ons wat meer te vertellen over zijn werk. 

Een dansfilm maken is geen makkelijke klus. Dit vergt veel toewijding, doorzettingsvermogen, zelfverzekerdheid, maar ook geduld. Tijdens het proces zijn er veel partijen betrokken en is het van belang dat iedereen on the same page is. Wil jij binnenkort een dansfilm gaan maken? Dit zijn dingen die je wellicht kunnen helpen bij het proces! 

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine interviews