Interviews

Toelichting interviews

Benieuwd naar de bijzondere verhalen van dansers en choreografen en inside information over voorstellingen of gezelschappen? Lees hier de Dans Magazine interviews.

Edward van Gils op het podium

ISH Dance Collective haalt de straat naar het podium met de voorstelling FTBLL – Can You Kick It.

Inter Jordy Dik project Codarts 99 and a little sea

Afgelopen maart heeft Codarts Rotterdam, in samenwerking met choreograaf Jordy Dik, een dansproject vormgegeven vanuit de verhalen van dementerende ouderen

Mijntje Lupgens

Mijntje wist al jong dat ze dansers wilde worden. Nu werkt ze in het commerciële veld en heeft ze voor onder andere Jason Derulo en Dua Lipa gewerkt.

In haar nieuwe theatervoorstelling I, danst Igone de Jongh (42) niet alleen haar favoriete balletten, maar gaat ze ook in gesprek met het publiek.

''Er zijn zoveel stijlen en verschillende danskwaliteiten. Er is altijd wat om te ontdekken en iets nieuws te leren. Je bent nooit klaar met ontwikkelen.''

Melissa Boode

Melissa Boode wist vanaf jonge leeftijd al dat ze dansers wilde worden. Nu is ze co-director bij een dansproject in New York.

Zingen, acteren en producen: multitalent Jason Gwen kan van alles eigenlijk wel wat. Deze herfst brengt hij een nieuw visueel album waarna hij gaat toeren door Nederland, Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië. Wij mochten hem interviewen.

Als jonge, net afgestudeerde danser kan het soms lastig zijn om ineens aan de slag te gaan in een groot balletgezelschap. Om die reden is in 2013 de Junior Company opgericht door Ted Brandsen, artistiek directeur van Het Nationale Ballet. Hoe gaat het er daar precies aan toe? Daar vertellen Nicola Jones (19) en Sven de Wilde (18) meer over!

Maggy van den Heuvel

Hoe word je eigenlijk een goede danser? En wat is nodig om je dromen te kunnen bereiken? De gedreven Maggy vertelt haar inspirerende verhaal.

Voor het najaar van 2022 kunnen we uitkijken naar een nieuwe Nederlandse speelfilm over twee jonge en ambitieuze danseressen.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine interviews