Stella danst op een cruiseschip: ''Iedere dag komen we op een nieuwe bestemming en ’s avonds dans ik in de shows aan boord’’

Nu haar tweede contract van zeven maanden erop zit, bereidt Stella Stuurman zich voor op haar derde periode lang en ver van huis. Deze keer begint de reis in Scandinavië, waarna het schip van de Duitse rederij Aida de oversteek zal maken naar het Caribisch gebied om daar van eiland naar eiland te varen. Een bijzondere manier om te werken en te reizen tegelijkertijd! Hoe is het om te dansen op een cruiseschip?

Dansen en reizen

Vlak na haar hbo-dansopleiding aan Lucia Martha’s begon de coronacrisis. Een lastige tijd voor een danser om werk te vinden. Toen de eerste audities weer van start gingen, was het een opluchting voor Stella om eindelijk audities te kunnen doen. In Amsterdam werden er ook een aantal internationale audities gehouden, onder andere voor cruiseschepen.


‘‘Het leek mij altijd al heel tof om op een cruiseschip te werken zodat je kunt dansen en reizen tegelijkertijd. Maar op de een of andere manier dacht ik dat het niet mogelijk zou zijn voor mij. Ik dacht, dat zijn alleen maar showgirls en lange mensen. Maar dat is dus niet per se zo. Elke rederij heeft weer heel andere shows, en bij Aida is de stijl toch wel heel commercieel. Oftewel, vergelijkbaar met wat achtergronddansers doen of dansers uit het ensemble van een musical. Mijn opleiding bij Lucia Marthas heeft me daar goed op kunnen voorbereiden.’’

Benieuwd naar het leven als danser op een cruiseschip? In ons aankomende nummer lees je een uitgebreid interview met Stella, waarin ze onder andere vertelt hoe je op een cruiseschip terecht kunt komen. In deze speciale opleidingenspecial lees je daarnaast alles over dansopleidingen en laat je je inspireren door verhalen uit de danswereld. 

Neem voor 12 oktober een abonnement en ontvang deze editie bij jou thuis. 

 

Meer inspiratie