Foto: Pieter Henket

Introdans gaat weer op tournee

Met het nieuwe programma AMAZING ASIA, geïnspireerd op dit drukbevolkte en fascinerende continent, gaat Introdans voor het eerst sinds acht maanden weer op tournee. De Introdans-première is van het meesterwerk Kaash van choreograaf Akram Khan en in a reflective landscape van Regina van Berkel. 

De tour

Dit laatste ballet is een theaterversie van het eerder gedanste sustained resonance in de Eusebiuskerk in Arnhem. De voorstelling gaat in Stadstheater Arnhem in première op 23 oktober 2020 en reist daarna langs de Nederlandse theaters tot en met 29 januari 2021. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft de voorstelling geen pauze en danst Introdans deze voorstelling soms meerdere keren op een dag.

Kaash | Choreografie Akram Khan

Het ballet Kaash van Akram Khan stond al een lange tijd op het wensenlijstje van artistiek directeur Roel Voorinholt. Het werk van deze Brits-Bengaalse choreograaf maakt deel uit van de internationale top. Khan is op dit moment een van de meest gevraagde eigentijdse choreograaf. Nu is zijn productie Kaash ook in Nederland te zien. 
 
“Kaash is voor mij van het begin tot het eind een reis”, aldus Giuseppe Calabrese, danser bij Introdans. “De complexiteit inspireert me enorm. De combinatie van explosieve bewegingen met de precisie en de delicate hand- en armbewegingen uit de Kathak maakt dit ballet voor mij uitdagend en interessant.”

 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


 

Nieuwe creatie van choreograaf Regina van Berkel

Regina Berkel was de afgelopen jaren al twee keer te gast bij Introdans. Voor AMAZING ASIA maakt van Berkel voor het eerst een nieuwe creatie voor Introdans, uitgevoerd door een extra grote danserscast. De repetitieperiode bleek door corona anders te lopen dan verwacht en zo ontstond het idee om eerst een voorstelling te maken in de Eusebiuskerk in Arnhem. 

Data

AMAZING ASIA | Première 23 oktober 2020 | op tournee t/m 29 januari 2021

Meer inspiratie