Isabelle Beernaert kruipt onder de huid van het publiek

Isabelle Beernaert kruipt onder de huid van het publiek

In november is de nieuwe voorstelling van Isabelle Beernaert in première gegaan. Het is alweer de zesde productie van de Vlaamse choreografe, die bij het grote publiek vooral bekend is geworden door de tv-shows So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle. De nieuwe voorstelling draagt de titel Under my skin en dat is ook precies waar het haar om gaat. Ze wil onderhuidse gevoelens blootleggen en daarmee onder de huid kruipen van het publiek. In het winternummer van Dans Magazine spreken we Isabelle hierover. We geven je alvast een voorproefje.

Tekst Josephine Voets
Foto's Bob Karman

Under my skin

Under my skin kenmerkt zich net als haar andereIsabelle Beernaert kruipt onder de huid van het publiek voorstellingen door een intense emotionele lading die zonder al teveel poespas bij het publiek binnendringt. In een rappe aaneenschakeling van liedjes, dansstijlen, kleuren en formaties wordt het publiek meegesleept in een verhaal van emoties en gevoelens: ‘Ik wil het publiek strelen met het oog, met het oor en met het hart. Ik wil een eenvoudige boodschap achterlaten die het publiek niet ongeroerd laat en waar men over na kan praten en filosoferen.’ De diversiteit aan dansstijlen binnen de voorstelling, benadrukt de essentie van het stuk. Beernaert presenteert dans als een universele taal die zonder woorden beschrijft wat we onderhuids voelen. Zo geven een breakdancer en een modern danseres zich volledig over aan elkaar in een van de duetten. Ze vinden elkaar in de dans en laten zich leiden door verlangens die puur en meeslepend zijn maar soms ook abrupt afgebroken worden.

Meer over Isabelle Beernaert?

Je leest het volledige interview in het winternummer van Dans Magazine, dat 11 december verschijnt. Het winternummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 30 november 16:00 uur een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis.

Profiteer nu van de speciale aanbieding: 1 jaar Dans Magazine voor slechts € 27,50 én 3 cadeaus!

Meer inspiratie