Titaantje Lynn. © Wineke Onstwedder

Min Hee Bervoets coacht aflevering 1 Titaantjes

Titaantjes - Lynn Viester: "Als ik dans vergeet ik mijn angsten." © Wineke Onstwedder

Sommige kinderen hebben ‘het’ gewoon. In de jeugddocumentaireserie Titaantjes worden deze kinderen met uitzonderlijke talenten op het gebied van kunst gevolgd als ze oog in oog komen te staan met hun grootste idool. Het tweede seizoen van Titaantjes, een coproductie van Witfilm en de VPRO, opent zondag 4 september om 9.35 uur op NPO Zapp met danseres Lynn Viester en haar coach Min Hee Bervoets.

Verwacht geen jury, geen omdraaiende stoelen, geen sms-stemmen of competitie, maar dansen, tekenen, fotograferen, schrijven, musiceren of zingen. In Titaantjes gaat het puur om kinderen met een zeldzaam talent. En hun idolen. In de acht afleveringen van dit seizoen worden de talenten begeleid door Min Hee Bervoets (dans), Maarten Baas (beeldende kunst), Ans Markus (schilderen), Jasper Doest (natuur-fotografie), dj Laidback Luke, Miranda van Kralingen (opera), Joerg Brinkmann (cello) en en de hiphopzanger Jayh Jawson.

Lynn Viester op weg naar Holland Dance Festival

In aflevering 1 (zondag 4 september) coacht Bervoets Viester in aanloop naar het Holland Dance Festival. Viester weet sinds haar vijfde dat ze danseres wil worden en doet er dan ook alles aan om dat doel te bereiken, hoe moeilijk en beangstigend de weg daarnaartoe ook kan zijn. Zes dagen in de week heeft ze dansles, van klassiek tot hiphop en van modern tot breakdance en traint ze keihard tot ze volledig uitgeput weer met het openbaar vervoer terug naar huis moet. Het harde werk lijkt zijn vruchten af te werpen, want vorig jaar won Viester als een van de jongste deelnemers Kunstbende in de categorie dans met haar zelfgemaakte en zeer ontroerende choreografie. De prijs: een optreden tijdens het belangrijke dansfestival Holland Dance Festival en coaching door choreografe én So You Think You Can Dance-jurylid Min Hee Bervoets.

De eerste aflevering van Titaantjes volgt Viester op weg naar dit belangrijke optreden en hoe het dansen haar door moeilijke momenten sleept. Meer over Viester op vpro.nl/titaantjes_lynn.