Home » Reportage

Bijzondere choreografieën in derde liveshow So You Think You Can Dance.

Op 12 april vond alweer de derde liveshow van So You Think You Can Dance plaats. Alle overgebleven dansers waren weer samen te zien in één liveshow. Voor de kijkers betekende dit een langere liveshow met meer choreografieën, zowel in koppels als de groepschoreografie. Benieuwd naar de bijzondere choreografieën en hoe de dansers presteerden? Lees snel verder!

Dansers Dieter en Nina

Dansers Dieter en Nina bijten het spits af met een samba van Latin choreografen Koen en Roemjana. Vorige week zat de gebroken rib van Nina haar in de weg, deze week het feminien en sexy dansen. Jurylid Jan Kooijman mist de controle en de connectie tussen de dansers. Jurylid Min Hee sluit zich hierbij aan, maar ziet wel verbetering in het loslaten, iets waar ze de dansers vorige week op aansprak. Gemengde gevoelens dus over dit optreden. Gelukkig hebben Dieter en Nina thuis genoeg fans, want ze mogen meteen door naar volgende week.

Dansers Melanie en Fabian

Vervolgens laten Melanie en Fabian een intieme moderne dans zien van choreograaf Percy Kruythoff. De twee dansers vertellen in het voorgaande filmpje dat ze samen een goede band hebben. Dit is terug te zien op de dansvloer. De jury is laaiend enthousiast. Jurylid Dan Karaty zegt zelfs dat de connectie, die hij miste bij dansers Nina en Dieter, bij Melanie en Fabian helemaal goed zit. Het publiek blijkt net zo enthousiast want de dansers mogen meteen naar de vierde liveshow van So You Think You Can Dance.

Dansers Gill en Dane

Gill en Dane laten een totaal andere kant van zichzelf zien in een gekke hiphop choreografie van choreograaf Vincent Vianen. Gekke bekken en snelle voeten, daar draait het in deze choreografie om. De jury vond de inleving en energie goed maar zag wel de vermoeidheid toeslaan tegen het einde van het stuk. Dat neemt niet weg dat de dansers een geweldige show hebben neergezet waarin ze hun persoonlijkheid goed hebben kunnen laten zien. Toch krijgen Dane en Gill niet genoeg stemmen van de kijkers thuis. Maar of dit ook leid ook tot een Dance for your Life, dat lees je even verderop.

Dansers Roger en Manuella

Roger en Manuella hebben misschien wel de lastigste stijl van deze week: de Weense Wals met een choreografie van Peter Bosveld. Voor beide dansers een onbekende stijl die ver van hun eigen stijl af ligt. De jury is dan ook niet enthousiast. Wel vonden ze dat Roger en Manuella charisma hadden, waardoor ze een gunfactor hebben. Helaas is dat voor het strenge publiek niet genoeg, Roger en Manuella krijgen niet genoeg stemmen.

Dansers Fabio en Marrit

De beurt is aan Fabio en Marrit met een Disco choreografie van choreograaf Laurent Flament. De jury wordt het niet met elkaar eens. Zo vind Jan Kooijman dat ze technisch misschien niet de beste dansers zijn, maar wel erg sterk in hun performance. Min Hee Bervoets daarentegen mist juist het showgehalte in de dans. Uiteindelijk hakt het publiek de knoop door: Fabio en Marrit krijgen helaas niet genoeg stemmen.

Dansers Jorge en Morgane

Jorge en Morgane laten een wel heel bijzondere choreografie zien van choreografe Julie Magneville. De beestachtige dans verovert het podium, de mensen thuis en de jury. Dan Karaty laat weten op Twitter: “Jorge and Morgane just kiled that choreography! That’s the kind of performance I was waiting for!”. Choreografe Julie Magneville is duidelijk trots, de tranen staan in haar ogen. Het verbaast niemand dat Jorge en Morgane ook direct door zijn naar de vierde liveshow.

Dansers Malik en Julie

Als laatsten zetten ook dansers Malik en Julie zetten een bijzondere choreografie neer. Met elastieken om hun polsen dansen ze een indrukwekkende choreografie van hiphop choreograaf Yves Ruth. Niemand had kunnen bedenken dat deze combinatie van dansers zo goed zou werken als koppel. Vorige keer hielp Julie Malik door de moderne choreografie heen, deze week helpt Malik Julie met hiphop. Beiden met succes. Gelukkig kunnen we nog meer van dit powerkoppel genieten, want ze zijn meteen door naar volgende week.

Groepschoreografie met zanger Dotan

Tenslotte is het tijd voor de groepschoreografie, een hele bijzondere deze week. De dansers dansen op live muziek van zanger Dotan. Het podium, omgetoverd tot huiskamer, verwijst naar de periode toen Dotan alleen maar huiskamerconcerten gaf. Hij had zo veel last van faalangst dat hij het podium niet meer op durfde, iets waar de dansers zich ook in herkennen. De indrukwekkende dans krijgt de hele zaal stil.

Stemrecht voor STYCD dansers

De danskoppels Gill en Dane, Roger en Manuella en Fabio en Marrit kregen niet genoeg stemmen van de kijkers thuis. Normaal moeten deze dansers dan een Dance For Your Life moeten laten zien, maar nu is dat niet het geval. So You Think You Can Dance komt dit seizoen met nog een vernieuwing: ook de dansers mogen hun stem uitbrengen! Dit doen ze door achter de danser te gaan staan, van wie zij vinden die door moet naar de volgende liveshow. Hierdoor is Gill, zonder een Dance For Your Life te doen, meteen door naar liveshow vier.

 

Uitslag Dance for your life

Nadat de vijf overige dansers een Dance For Your Life hebben laten zien, is Marrit de eerste kandidaat die naar huis moet. Voor het eerst dit seizoen zien we een mooi afscheidsfilmpje voor de afvaller. Een kleine troost voor Marrit.

Bij de mannen mag Dane, van de jury, zonder twijfel door naar volgende week. In zijn Dance for your Life liet hij zien dat hij echt van alle markten thuis is. Roger moet vervolgens de show verlaten.

Het is nog niet gedaan met de vernieuwingen bij So You Think You Can Dance. Kijkers thuis mogen beslissen over de stijl van de groepschoreografie van liveshow vier. De groepschoreografie zal beginnen met modern en eindigen met latin óf hiphop. Kijk op de website van So You Think You Can Dance en breng nu je stem uit!

Auteur: Amanda Simons