So You Think You Can Dance 2015 jury SYTYCD

Hoe staat het met So You Think You Can Dance 2015?

So You Think You Can Dance is sinds februari terug bij RTL 5 voor een zesde seizoen. In deze nieuwe editie gaan juryleden Dan Karaty, Ish Aït Hamou, Jan Kooijman en het kersverse lid Min Hee Bervoets samen met de kijkers op zoek naar de beste danser van Nederland en België. Na vier weken auditierondes, tijd voor een terugblik.

Jury SYTYCD strenger dan ooit

De deelnemers van So You Think You Can Dance hadden al meteen de kans om tijdens de audities een ticket bemachtigen voor de buitenlandse bootcamp. Niet veel kandidaten slaagden erin deze in de wacht te slepen, want de jury selecteerde strenger dan in de voorgaande jaren. Een aantal dansers met talent, maar waar de jury niet direct van overtuigd was, ging iedere week door naar de final auditions. Daar zal de laatste selectie worden gemaakt voor de bootcamp.

Opmerkelijk was het verhaal van Shannon, wie een bootcampticket weigerde. Hoewel Shannon enkel meekwam om Andrew te partneren, wilde de jury haar toch direct doorsturen naar de Bootcamp. Benieuwd of ze toch niet bezwijkt voor hun charmes?

Het temperament van jurylid Min Hee Lee

Vele dansers brengen een hiphopauditie, maar ook modern is een populaire dansstijl. De professionele achtergrond van Min Hee Lee kwam dan ook goed van pas bij de jury. Al snel werd duidelijk dat Min Hee de lat bijzonder hoog legt voor de kandidaten. Een kleine rel ontstond toen Min Hee Marianna niet wilde doorsturen. Dat ging voor de andere juryleden een stapje te ver!

Toch wist iemand de kritische Min Hee uiteindelijk te temmen. Door Jason was ze helemaal in de wolken. Een unicum! Min Hee: “Mijn lievelingsauditie van vandaag!”

So You Think You Can Dance in kijkcijfers

Naast het vervangen van jurylid Euvgenia Parakhina door Min Hee Bervoet, verhuisde So You Think You Can Dance van de zondag- naar de woensdagavond, speciaal om de zware concurrentie in het weekend uit de weg te gaan. Toch weet de talentenshow ook op woensdag niet te scoren. De dansshow opende het zesde seizoen met 440.000 kijkers en daarvan is nu een kwart afgehaakt. Volgens de laatste peiling is So You Think You Can Dance terugzakt tot 334.000 kijkers. Zodra de liveshows beginnen, verhuist So You Think weer terug naar zondagavond.

'So you think you can disco', een filmpje van Sinerjey, oud-deelnemer So You Think You Can Dance, en de Brugse Dance Studio Kickx N Moves wist wel in cijfers te overtuigen. Het is uitgegroeid tot een ware  internetsensatie. Na twee dagen al 85.000 keer bekeken.

Kaartverkoop liveshows So You Think You Can Dance

Niet 18, maar 20 dansers gaan straks door naar de liveshows. De liveshows van So You Think You Can Dance vinden dit jaar plaats in het Belgische Lint, vlakbij Antwerpen. Zaterdag 7 maart gaat de kaartverkoop van start. Vanaf de liveshows is An Lemmens, nu tijdelijk vervangen door Eline De Munck, weer aanwezig aan de zijde van presentator Dennis Weening.

Kijk voor meer informatie op de website van So You Think You Can Dance.

Meer inspiratie