Club Guy & Roni

Club Guy & Roni is een internationaal dansgezelschap uit Groningen onder leiding van Roni Haver en Guy Weizman en is opgericht in 2002. Zij produceren voornamelijk moderne voorstellingen die zich kenmerken door de samenwerking met artiesten uit de muziek-, film-, theater- en kunstindustrie. Club Guy & Roni creëren mysterieuze, muzikale, verleidelijke en dynamische dansvoorstellingen die hedendaagse onderwerpen aan het licht brengen. Dit dansgezelschap streeft ernaar vernieuwende, rauwe en spannende werken te tonen.

Dans op Oerol. © Marloes van Doorn
Reportage - 20 jun 2017

Dans en slagwerk, dans en klassieke muziek, dans en Grieks drama. Op theaterfestival Oerol is voelbaar dat dans makkelijk samengaat met andere disciplines.

Mechanical Ecstasy - Club Guy & Roni. © KNELIS
Review - 15 jun 2016 - Joost Goutziers

Gezien op Oerol 2016.

Het danspubliek op Oerol kan de hierboven beschreven voorstellingen anoniem en veilig van een afstandje bekijken. Maar met 'Mechanical  Ecstacy' van Club Guy & Roni ontkomt niemand er aan om uitzinnig mee te dansen.

Bron: NRC Cultuur Top 100
Nieuws - 21 okt 2015

In de allereerste NRC Cultuur Top 100 is de danswereld ruim vertegenwoordigd. In deze top 100 zijn maar liefst zeven plekken bezet door choreografen of dansgezelschappen, waaronder Hans van Manen, Het Nationale Ballet, De Stilte en Club Guy & Roni.

Foto: Reyer Boxem, NNT, Club Guy & Roni - Sneeuwwitje
Review - 7 okt 2015

‘Een spiegel… Wat de f*ck heb ik daar aan?’ Sneeuwwitje, een coproductie van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni is minder onschuldig dan het originele sprookje.

Club Guy & Roni, Noorderzon, Phobia
Review - 24 aug 2015

In het theater kijk je toe en spreek je niet, maar tot hoever laat je de dansers gaan? In 'Phobia' gaan de dansers gaan fysiek tot het uiterste. De uitputting is in alle acties voelbaar en drukt de toeschouwer met de neus op de feiten.

Club Guy & Roni, Phobia
Nieuws - 9 apr 2015

Club Guy & Roni opent de 25e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen met de wereldpremière van Phobia. Deze komt tot stand in samenwerking met de dansgroep En-Knap uit Ljubljana (Slovenië) en met Slagwerk Den Haag.

Festival Classique
Nieuws - 17 mrt 2015

Festival Classique biedt van 18 tot en met 21 juni  niet zo maar een paar concerten, maar voorstellingen waarin klassieke muziek, theater en dans samensmelten. Het hoogtepunt is dit jaar Hét Hofvijverconcer met dansgezelschap Club Guy & Roni.

De Twaalf Gezworenen Noord Nederlands Toneel
Interview - 13 mrt 2015

Op zondag 1 maart ging in de stadsschouwburg van Groningen de voorstelling De Twaalf Gezworenen van het Noord Nederlands Toneel (NNT) in première. Regisseur is choreograaf Guy Weizman. Christel Kroese interviewde Weizman over zijn proces.

CaDance project 4x4
Nieuws - 29 jan 2015

Het Haagse danshuis Korzo presenteert de zeventiende editie van het CaDance Festival. Op vrijdag 30 januari 2015 opent het festival met twee premières van aanstormende talenten: Samir Calixto en Jasper van Luijk.

Nieuws - 10 okt 2014

Danser Igor Podsiadly van Club Guy & Roni ontving de Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie voor zijn rol in Naked Lunch. Lees hieronder wat de jury voor lovende woorden had voor Larissa, Igor en de dansproductie van het Nationale Ballet.

Pagina's

Abonneren op Club Guy & Roni