Festival Classique

Club Guy en Roni nieuwe partner Festival Classique 2015

Van 18 tot en met 21 juni  is het op én rond de Hofvijver in Den Haag weer tijd voor de mooiste en beste klassieke muziek tijdens de negende editie van Festival Classique. Hét Hofvijverconcert wordt dit jaar gemaakt in samenwerking Club Guy & Roni. Festival Classique biedt vier dagen lang vele unieke voorstellingen waarin klassieke muziek, theater, dans en andere kunstvormen samensmelten.  

Het Hofvijverconcert met Club Guy & Roni

Sinds de editie van 2014 kiest Festival Classique ervoor om zo veel mogelijk van deze voorstellingen te ontwikkelen in samenwerking met andere vooraanstaande culturele partijen uit Den Haag en Nederland. De nieuwe partner voor het Hofvijverconcert 2015 is Club Guy & Roni. Een internationaal dansgezelschap dat al meer dan tien jaar garant staat voor mysterieuze, muzikale en verleidelijke danstheatervoorstellingen. Samen met het Residentieorkest creëren zij een klassieke muziektheatervoorstelling voor de Hofvijver.

Programmering Festival Classique

Voor de gehele programmering geldt ook tijdens de negende editie dat het niet om ‘gewone’ concerten gaat, maar om klassieke muziekvoorstellingen die speciaal voor het festival worden ontwikkeld en waarbij ook andere kunstvormen als theater en dans een belangrijke rol spelen. 

Een van de nieuwe onderdelen van Festival Classique is een grootschalige muziektheaterproductie die gemaakt wordt door vierhonderd Haagse amateurs en professionele podiumkunstenaars van alle leeftijden én disciplines. Onder leiding van regisseur Serge Bosman werken al deze orkesten, dansers, acteurs, circusartiesten en andere deelnemers de komende maanden samen aan de voorstelling.

De volledige programmering van de negende editie wordt later in maart bekendgemaakt. Ga voor actuele informatie naar de website van Festival Classique.