CaDance project 4x4

Morgen opening CaDance Festival in Korzo

Het Haagse danshuis Korzo presenteert de zeventiende editie van het CaDance Festival. Op vrijdag 30 januari 2015 opent het festival met twee premières van aanstormende talenten: Samir Calixto en Jasper van Luijk. CaDance geeft ook deze editie een belangrijke impuls aan een nieuwe generatie choreografen in Nederland. Het festival presenteert in totaal 11 premières van aanstormend talenten en biedt daarnaast een actuele blik op de dans met diverse (inter)nationale samenwerkingen.

Festivalthema ‘Excellence of form’

Het thema Excellence of Form plaatst dit jaar de vorm van de danskunst onder de aandacht. Opvallend is dat veel choreografen inspiratie putten uit grote universele thema’s van de samenleving: de vreemdeling, de liefde, de levensreis, het verloren paradijs. Zij plaatsen de dans met hen voorstellingen midden in de samenleving:  Club Guy & Roni met hun bespiegeling  op de Odyssey, ICKamsterdam met hun versie van L’Etranger van Albert Camus, Samir Calixto met zijn dansante vertaling van John Miltons Paradise Lost. Het is de behoefte van elke nieuwe generatie kunstenaars on de actualiteit van die thema’s opnieuw vorm te geven.

Opkomend choreografietalent van Korzo

CaDance 2015 presenteert een aantal makers die in binnen- en buitenland al flink aan de weg timmeren en verbonden zijn aan Korzo. Samir Calixto, Marina Mascarell en Iván Pérez maakten in de vorige editie hun festivaldebuut . Deze Haagse makers presenteren nieuw werk in een avondvullende voorstelling. De ogen zij gericht op de nieuwe talenten Jasper van Luijk, Shailesh Bahoran en Guilherme Miotto. In samenwerking met het Nederlands Dans Theater presenteert het festival het event Might van choreograaf Amos Ben-Tal.

Dansend door Den Haag in project 4x4

CaDance betrekt de stad Den Haag ook in het festival en laat het publiek dans van dichtbij ervaren.  Vormgegeven als een reis, zijn vier choreografen aan de slag gegaan met het festivalthema op bijzondere locaties rondom  het statige Lange Voorhout. Van het legendarisch Hotel de Indes, Koninklijke Schouwburg tot het oudste boekenmuseum van de wereld, Meermanno, 4x4|the fellowship of the dance biedt het publiek een nieuw perspectief op de dans, de stad en haar roemruchte verleden.

Supercolleges bij CaDance

Nieuw in het festivalprogramma zijn de ‘supercolleges’. CaDance nodigt begenadigde sprekers uit om een Supercollege te geven over een aantal van de klassieke thema’s uit de wereldliteratuur die de choreografen als inspiratiebron gebruiken. Bezoekers kunnen kennis opzuigen en aansluitend de voorstelling bezoeken om te zien en welke vorm de choreografen reflecteren op onderwerpen die door de eeuwen heen blijven terugkeren.

Meer inspiratie