ICKamsterdam brengt Kerstvoorstelling van Robyn Orlin

Op 2 december gaat in Frascati in Amsterdam een nieuwe kerstvoorstelling in première: AAH! If only father Christmas were a go-go dancer and a communist. Een ironische dansperformance over de wereldwijde Kersthysterie van de Zuid Afrikaanse choreografe Robyn Orlin.

Kerstvoorstelling AAH! If only father Christmas…

De controversiële choreografe Robyn Orlin werpt speciaal op verzoek van choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten samen met de dansers van ICKamsterdam een kritische blik op de wereldwijde kersthysterie. Traditioneel rode Kerstmannen, sprankelende kerststerren en veel nutteloze kerstcadeaus geven aanleiding tot een geestige en politieke installatie-performance.

Klik hier voor de speellijst.

Robyn Orlin

Al meer dan 20 jaar verlegt de provocatieve Robyn Orlin de grenzen van performance art en dans. Zij is werkzaam in Zuid Afrika met haar eigen City Theatre and Dance Group. Ze heeft als choreograaf, producent, danser en docent met verschillende media gewerkt, zoals televisie, film, theater, dans en opera. Orlin werkt op een eclectische manier en wil de gemeenschap en het publiek in haar werk te betrekken. Haar voorstellingen, geïnspireerd door de directe omgeving, behandelen themas rondom cultuur, geschiedenis en identiteit.

Choreograaf Pieter C. Scholten: "We hebben Robyn Orlin tien jaar geleden ontmoet in Zuid-Afrika en sindsdien contact gehouden. Robyns manier van werken is politiek, eigenzinnig en voor ons verfrissend inspirerend. Vandaar onze vraag om voor de dansers van ICKamsterdam nieuw werk te maken. Robyn heeft het vermogen om clichés uit te hollen en te ondergraven. Door haar over-the-top benadering en het tonen van extremen werpt ze een verrassende blik op onderwerpen als Afrika, xenofobie en deze keer dus de kersthysterie. "