Club Guy & Roni, Phobia

Club Guy & Roni opent Noorderzon Performing Arts Festival Groningen

Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus 2015 vindt de 25e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen plaats. Het succesvolle Groningse dansgezelschap Club Guy & Roni opent deze jubileumeditie van Noorderzon met de wereldpremière van Phobia. Deze internationale dansvoorstelling komt tot stand in samenwerking met de gerenommeerde dansgroep En-Knap uit Ljubljana (Slovenië) en met Slagwerk Den Haag. De teksten voor de voorstelling zijn deels geschreven en samengesteld door Bas Heijne.

Club Guy & Roni, En-Knap en Slagwerk Den Haag – Phobia

Angst is een onruststoker. Een emotie die graag een eigen leven leidt. In Phobia wordt angst bij de kladden gegrepen. Het prijswinnende choreografenduo Guy Weizman en Roni Haver zet de mechanismen van angst op scherp in een voorstelling met tien dansers en acteurs van hun eigen ‘Club’ en van dansgezelschap En-Knap uit Slovenië. De dans is explosief en het spel intens, met de nodige humor - die soms ongemakkelijk en dan weer uitgelaten is. De innovatieve live muziek van Slagwerk Den Haag vormt een drijvende kracht achter hun werk. In Phobia rijst de vraag wat er gebeurt als je, ondanks je vrees voor het onbekende, toch open blijft staan. Open voor de ander, in een tijd waarin conflicten en xenofobie voortdurend op de loer liggen. Een ode aan de redelijkheid. Beter nog, een ode aan de durf, waarbij de angst het nakijken heeft.

Meer Noorderzon Performing Arts Festival

Naast het hoofdprogramma biedt Noorderzon een breed scala aan subprogramma’s. Van een ijzersterk internationaal muziekprogramma, tientallen voorstellingen in zeecontainers tot een mini-literatuurfestival. Van een speelveld vol doe-dingen en voorstellingen voor kinderen tot beeldende kunst overal op het festivalterrein. In de komende weken en maanden worden meer namen voor het programma bekend gemaakt. Tevens wordt momenteel gewerkt aan een bescheiden jubileumproject om het 25-jarige bestaan van Noorderzon te vieren. Deze activiteiten vinden plaats in de maanden voorafgaand aan het festival.

Meer inspiratie