Ballet Vlaanderen

Ballet Vlaanderen is het grootste balletgezelschap in België en werd op 1 december 1969 als Koninklijk Ballet in Antwerpen. Het gezelschap brengt (hedendaagse) klassieke dans en maakt sinds 2014 deel uit van Opera Ballet Vlaanderen. Sinds 2015 is de Belgisch-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui artistiek directeur. Ballet Vlaanderen heeft zijn permanente basis in Theater 't Eilandje in Antwerpen. De studio's, ateliers en repetitieruimtes zijn daar ondergebracht. De producties van Ballet Vlaanderen zijn te zien in de opera's van Antwerpen en Gent.

ballet vlaanderen ballerina belgie
Reportage - 13 nov 2019

Dubbel feest voor het Ballet van Vlaanderen: ze bestaat vijftig jaar en Sidi Larbi Cherakaoui heeft al vijf j

wim vanlessen eerste solist boek danser ballet afscheid
Nieuws - 21 jan 2019

Op 2 februari neemt eerste solist Wim Vanlessen afscheid van dansgezelschap Ballet Vlaanderen. Hij bracht onlangs het boek 'Danser' uit.

Girl klassiek ballet oscars België inzending
Nieuws - 6 sep 2018

Het Vlaams audiovisueel Fonds zendt dit jaar het speelfilmdebuut Girl in voor de Oscars.

set dansers klassiek ballet
Nieuws - 30 apr 2018

De Belgische film “Girl” van Lukas Dhondt is geselecteerd ‘Un Certain Regard'-categorie van het Filmfestival van Cannes.

Faun Ballet Vlaanderen © Filip Van Roe
Nieuws - 5 jan 2017

Vanaf mei 2017 treedt Bart van der Roost aan als nieuw algemeen directeur van Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen. De 35-jarige ondernemer volgt hiermee Lena de Meerleer op. 

Repetitie met Pina Bausch in de Lichtburg, ca. 1978. © Ulli Weiss
Nieuws - 21 dec 2016

Het Ballet Vlaanderen heeft als eerste dansgezelschap ter wereld de rechten voor het dansstuk Café Müller van Pina Bausch in handen gekregen. Lees hier wat de volgende stappen zijn van het dansgezelschap. 

Sidi Larbi Cherkaoui © Koen Broos
Nieuws - 2 dec 2016

De Vlaams-Marokkaanse choreograaf en danser Sidi Larbi Cherkaoui heeft woensdag 30 november 2016 de Leadership Prize 2016 gewonnen.

Review - 24 feb 2016 - Joanna Fox

Ballet Vlaanderen, sinds 2015 onder artistieke leiding van Sidi Larbi Cherkaoui, toont de mixed bill ‘Hans van Manen / Sidi Larbi Cherkaoui,’ In dit spannend debuutprogramma gaat Cherkaoui (1976) de dialoog aan met de Nederlandse choreograaf van wereldfaam, Hans van Manen (1932).

Ballet Vlaanderen
Nieuws - 6 jan 2014

Jeanne Brabants was als oprichter van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen van grote invloed op de dans in België.

Koninklijke Ballet Vlaanderen
Nieuws - 29 jan 2012

Goed nieuws voor het ballet!

Abonneren op Ballet Vlaanderen