Faun Ballet Vlaanderen © Filip Van Roe

Bart van der Roost directeur bij Ballet Vlaanderen

Vanaf mei 2017 treedt Bart van der Roost aan als nieuw algemeen directeur van Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen. De 35-jarige ondernemer volgt hiermee Lena de Meerleer op. Van der Roost kwam afgelopen jaren in de belangstelling als medeoprichter van NeoScores, een bedrijf dat digitale partituren in binnen- en buitenland verkoopt.

Komende maanden zal huidig algemeen directeur De Meerleer er alles aan doen om de overdracht in goede banen te lijden. Voor de rest zullen er geen drastische maatregelen plaatsvinden in de samenstelling van Ballet Vlaanderen. Zo behoudt artistiek directeur Sidi Larbi Cherkaoui zijn functie bij Ballet Vlaanderen.

Muziek en kunst eten en drinken voor Roost

Bart van der Roost © Ballet VlaanderenDe cultuursector is geen onbekende wereld voor Van der Roost. De aankomend algemeen directeur studeerde af als trombonist aan het Lemmensinstituut in Leuven. Vervolgens werkte Van der Roost als freelance programmamaker bij radiozender Klara. Daarna nam hij vijf jaar lang de functie van productiehoofd op zich bij Brussels Philharmonics.

De Raad van Bestuur van Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen noemt Van der Roost de sterkste kandidaat uit de selectieprocedure. “De Raad van Bestuur staat eensgezind achter zijn aanstelling. Iemand voor wie muziek en kunst eten en drinken is, maar die zich ook heeft bewezen als manager en de digitale uitdagingen van de toekomst kent”, aldus Pol Bamelis, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Behouden wat goed is en vernieuwen waar nodig bij Ballet Vlaanderen

Van der Roost kijkt uit naar zijn tijd bij Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen. “Ik wil behouden wat goed is en vernieuwen waar nodig om dit prachtige huis op een frisse manier te laten doen waar het goed in is: relevante en beklijvende opera- en dansvoorstellingen brengen. De verbindende kracht van cultuur is vandaag meer dan ooit nodig in onze maatschappij, en ik zal die met veel overtuiging verstevigen en verbreden tussen Kunsthuis en haar diverse partners.”

Meer inspiratie