set dansers klassiek ballet

Ballet film “Girl” geselecteerd op Filmfestival van Cannes

De Belgische film Girl van Lukas Dhondt is geselecteerd Un Certain Regard-categorie van het Filmfestival van Cannes. De jonge filmmaker strikte Ballet Vlaanderen en Sidi Larbi Cherkaoui voor zijn debuutfilm 'Girl'. 

Het leven van een jonge ballerina

Girl speelt zich af in de balletwereld en vertelt een confronterend en ontroerend verhaal over identiteit en gender. De film laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Daarvoor moet ze echter de tweestrijd tussen haar mannelijke biologie en haar vrouwelijke identiteit aangaan.

Dansers Ballet Vlaanderen op het filmdoek

Gezien het thema was ‘t Eilandje van Ballet Vlaanderen uiteraard één van de gedroomde locaties. Er zijn verschillende dansers van het dansgezelschap te zien in de film, zoals: Philipe Lens, Laura Walravens en Brent Daneels, maar ook voormalig dansers Alain Honorez en Virginia Hendricksen hebben een rol weten te bemachtigen in deze film. Artistiek directeur van Ballet Vlaanderen Sidi Larbi Cherkaoui creëerde de choreografie voor deze dansfilm.

De film ging in wereldpremière tijdens het Festival van Cannes in de Un Certain Regard-selectie afgelopen zomer. Ben je benieuwd naar hoe het er op de set aan toe ging? Bekijk hier de foto’s op de set.  

Meer inspiratie