Koninklijke Ballet Vlaanderen

Koninklijk Ballet van Vlaanderen blijft dansen

Koninklijk Ballet Vlaanderen - DoornroosjeVrijdag heeft de Raad van Bestuur van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen de dansers en medewerkers van het gezelschap positief nieuws gebracht over de toekomst van het ballet. Al jaren kampt het dansgezelschap met financiële problemen, en het voortbestaan was ernstig bedreigd. Er is een overeenkomst gesloten tussen de Raad van Bestuur van het Ballet van Vlaanderen en de minister van Cultuur Joke Schauvliege over de begrotig van 2012.

Artistiek directeur Kathryn Bennetts maakte eerder deze week al bekend in juni op te stappen. Ook wordt de voorstelling Giselle geschrapt, welke eigenlijk begin juni in première zou gaan. De voorstellingen Doornroosje in Antwerpen en Gent, Tussen hemel en aarde en Artifact in Londen en Birmingham zullen gewoon doorgaan.

Tijdens de raad werd ook duidelijk dat alle dansers van Het Koninklijk Ballet van Vlaanderen een nieuw contract aangeboden krijgen voor het volgend dansseizoen. En er zal zo snel mogelijk op zoek worden gegaan naar een nieuwe artistieke leiding.