SIVO

Danser is spagaat SIVO © Garko van der Helm
Nieuws - 2 dec 2016

Het bestuur van het werelddans- en muziekfestival SIVO heeft de knoop doorgehakt. Er komt in 2017 geen nieuwe editie van het festival. Daarmee komt er een (voorlopig) einde aan een 32-jarige traditie.

 dansgroep SIVO 2016
Nieuws - 9 nov 2016

Als het aan de organisatoren ligt komt er in 2017 een nieuwe editie van het Werelddans- en muziekfestival SIVO. Inclusief een paar verhuizingen en verschuivingen. Eindelijk een positief geluid na eerdere berichtgeving over de tegenvallende 32e editie. 

Nieuws - 29 sep 2016

"Het bestuur van het Wereld Dans en Muziekfestival SIVO in Odoorn ziet geen mogelijkheden om het festival in de huidige vorm voort te zetten." Dat is de pijnlijke conclusie na het tegenvallende festival van dit jaar.

Foto: Guido Veltmaat - SIVO Festival
Nieuws - 16 dec 2015

De afgelopen jaren kampte het werelddans- en muziekfestival SIVO met tegenvallende inkomsten. Om financieel gezond te blijven, presenteert SIVO daarom een nieuw plan om de financiën op orde te houden.

Nieuws - 9 sep 2015

Voor het tweede jaar op rij heeft fotograaf Guido Veltmaat de SIVO-fotowedstrijd gewonnen. Daarnaast gingen er twee eervolle vermeldingen naar de fotografen Jeanet Jager en Hans Nieuwenhuis.

Nieuws - 29 jul 2015

Het Wereld Dans en Muziekfestival SIVO presenteert trots een openingsdefilé met alle dansgroepen die zich in originele kledij aan het publiek presenteren. Naast veel dans en muziek zijn er ook neven activiteiten, bijvoorbeeld voor kinderen.

Nieuws - 13 apr 2015

Het SIVO-festival wil door middel van crowdfunding 5000 euro inzamelen om daarmee de culturele uitwisseling nog beter tot haar recht te laten komen. Dit wordt gebruikt voor de jaarlijkse excursie van alle buitenlandse gasten en hun gastgezinnen.

Nieuws - 25 jul 2014

Van woensdag 30 juli tot en met zondag 3 augustus is het feest. Het SIVO-festival bestaat 30 jaar en dat gaat groots gevierd worden met dansoptredens van onder andere het Ensemble National University of Culture and Arts uit Oekraïne en de streetdancegroep van Marloes Kamphuis.

Nieuws - 24 feb 2014

In het kader van haar 30-jarig bestaan houdt het internationale folkloristische dans- en muziekfestival SIVO een kunstwedstrijd. Aan deze wedstrijd kunnen leden van gastgezinnen en andere bij SIVO betrokken vrijwilligers meedoen. Het is de bedoeling dat inzenders een kunstwerk maken gebaseerd op het thema: 30 jaar SIVO. Voor de winnaar ligt er een bedrag gereed van € 250, -.

Nieuws - 5 aug 2013

De 29e editie van het SIVO Dans- en Muziekfestival, dat plaatsvond van 31 juli tot en met 4 augustus in Odoorn

Pagina's

Abonneren op SIVO