Wereld Dans en Muziekfestival SIVO is van start

Woensdagavond 29 juli opent het Wereld Dans en Muziekfestival SIVO haar festivalterrein met een openingsdefilé, waarbij alle deelnemende dansgroepen zich in originele kledij aan het publiek presenteren. Naast veel dans en muziek zijn er ook neven activiteiten, bijvoorbeeld voor kinderen. 

Dinsdag waren bij de centrale post van het SIVO-festival aan de Goorns 28 in Odoorn al vele blije gezichten te zien. Een aantal dansers en danseressen is namelijk al eerder in Odoorn geweest voor het festival en zij zagen diverse bekenden terug. Zoals gebruikelijk werden de groepen welkom geheten door SIVO-voorzitter René Wiggers en kregen de dansers, danseressen en muzikanten nadere uitleg van impresario Geert Nijhof. Ondanks de vele regen die deze week is gevallen, is het festivalterrein in een redelijk goede conditie. Nagenoeg alle voorzieningen zijn opgebouwd en de organisatie verwacht geen grote problemen. 

Gastouders verwelkomen eerste dansgroepen SIVO

Na de verwelkoming kwamen de gastouders in beeld en werd de verdeling gemaakt wie bij wie ondergebracht wordt. De Mexicanen worden gehuisvest bij gezinnen in Oosterhesselen en de Koreanen werden ondergebracht in Odoorn. Zo heeft de familie Gortmaker intussen al enkele tripjes met de Mexicaanse gasten gemaakt, waaronder een bezoek aan Groningen. Daar werd onder meer de universiteit bekeken waar de dochters Gortmaker studeren en ook werd samen met de Mexicanen de Martinitoren beklommen

Workshops, fotowedstrijd en kinderactiviteiten

Goed om te weten is dat er tijdens het SIVO-festival ook veel neven activiteiten, bijvoorbeeld voor kinderen, zijn. Daarnaast kunnen bezoekers meedoen aan workshops en een fotowedstrijd en is er een culinaire activiteit met traditionele hapjes uit de landen die dit jaar in Odoorn te gast zijn.

Ga voor meer informatie naar de website van Wereld Dans en Muziekfestival SIVO.