Guido Veltmaat wint fotowedstrijd SIVO-festival voor werelddans- en muziek

Voor het tweede jaar op rij heeft fotograaf Guido Veltmaat de SIVO-fotowedstrijd gewonnen. Daarnaast gingen er twee eervolle vermeldingen naar de fotografen Jeanet Jager en Hans Nieuwenhuis. De SIVO-fotowedstrijd is onderdeel van het jaarlijks terugkerende SIVO-festival, een festival voor werelddans- en muziek.

De winnende foto is een actiefoto van de Servische dansgroep ‘Folk Dance Ensemble Novi Beograd’ en werd gemaakt tijdens het SIVO-gala. Veltmaat noemt zijn winnende foto ‘een gelukje’. “De danser vliegt net op zijn hoogste punt. Een fractie eerder of later en hij zou onscherp geweest zijn. Daarnaast stond mijn sluiter met 1/80 ook nog eens vrij langzaam."

Expressie op het SIVO-festival

Volgens de jury, bestaande uit beroepsjournalisten en fotografen, heeft Veldmaat een typisch SIVO-beeld  op fantastische wijze vastgelegd waarbij de expressie van de gezichten van de dansers spat. Veltmaat won ook de fotowedstrijd van 2014. Ook Hans Nieuwenhuis wist twee jaar eerder ook al een eervolle vermelding te krijgen.

Veltmaat ontvangt een passe-partout voor het SIVO-festival 2016. De fotografen die een eervolle vermelding ontvingen, krijgen ieder een dagkaart voor 2016. Aan de fotowedstrijd deden bijna tweehonderd mensen mee.