Danser is spagaat SIVO © Garko van der Helm

SIVO 2017 gaat niet door

Het bestuur van het werelddans- en muziekfestival SIVO heeft de knoop doorgehakt. Er komt in 2017 geen nieuwe editie van het festival. Daarmee komt er een (voorlopig) einde aan een 32-jarige traditie.

Een paar weken terug kwam er nog positief geluid vanuit de organisatie van SIVO. Maar woensdag 30 november 2016 bracht SIVO het nieuws naar buiten, dat het het werelddans- en muziekfestival komend jaar toch niet doorgaat.

Te weinig zekerheden voor een gezond festival

Ondanks een gemotiveerde initiatiefgroep, met vele plannen voor de voortzetting van werelddans- en muziekfestival SIVO, ziet het bestuur geen mogelijkheden voor het festival in 2017. De nieuwe plannen zijn volgens het bestuur, ondanks het vele werk, onvoldoende financieel en organisatorisch onderbouwd.

Daarnaast hebben er dit jaar te weinig nieuwe bestuursleden zich aangemeld. En gaf een groot deel van de initiatiefgroeep aan zich terug te moeten trekken uit de organisatie.

De toekomst voor SIVO

Het is nog onduidelijk of dit ook het definitieve einde is voor werelddans- en muziekfestival SIVO. Komend jaar neemt het bestuur de tijd om lopende verplichtingen af te handelen en te zoeken naar opties voor de toekomst. De Stichting SIVO gaat voorlopig slapend verder. Indien SIVO voorgoed stopt, gaat het bestuur van het werelddans- en muziekfestival opzoek naar een goede bestemming voor het materiaal en archief.

Meer inspiratie