dansgroep SIVO 2016

Kans op doorstart Werelddans- en muziekfestival SIVO

Als het aan de organisatoren ligt komt er in 2017 een nieuwe editie van het Werelddans- en muziekfestival SIVO. Inclusief een paar verhuizingen en verschuivingen. Eindelijk een positief geluid na eerdere berichtgeving over de tegenvallende 32e editie. 

Het is nog afwachten of er genoeg subsidie en vrijwilligers komen voor een doorstart van het  multiculturele festival SIVO. Maar als het aan het bestuur van het evenement ligt beginnen ze zo snel mogelijk aan de opzet van de 33e editie van SIVO. Mede dankzij een verjongde organisatie wordt er nieuw leven in het folkloristische festival geblazen.

Veranderingen voor SIVO

Bezoekers van het festival moeten letten op een verschuiving van de festivaldata. Voorheen vond SIVO plaats rond de eerste week van august, maar in 2017 schuift het twee maanden terug op de kalender. De komende editie vindt namelijk plaats in begin juni, zo rond Pinksteren. Wat de precieze dagen zullen zijn wordt pas tijdens de officiële doorstart van SIVO vastgesteld.

Ook wordt SIVO ingekort van een week naar vier dagen. Daarentegen vergroot het evenement wel op schaal. Voorheen was het festival enkel te bezoeken in het Drentse Odoorn. Volgens traditie blijft dit de thuisbasis van het festival, zo zullen hier nog altijd de workshops en MultiCultimarkt plaatsvinden. Maar wat de organisatie betreft kan het publiek komend jaar ook in Emmen genieten van verschillende folkloristische dansvoorstellingen.

Hoe de rest van het programma van Werelddans- en muziekfestival SIVO eruit gaat zien en, belangrijker nog, of de doorstart daadwerkelijk een feit is, wordt later bekend. 

Meer inspiratie