Foto: Guido Veltmaat - SIVO Festival

Werelddans- en muziekfestival SIVO gooit het roer om

De folkloristisch uitgedoste werelddansers tonen een kleurrijk beeld van het SIVO Festival. Financieel gezien zat het festival voor werelddans- en muziek echter in een grijs gebied. De afgelopen jaren kampte SIVO met tegenvallende inkomsten. De afhankelijkheid van de weersomstandigheden speelde het openluchtfestival parten. Om financieel gezond te blijven, presenteert SIVO daarom een nieuw plan om de financiën op orde te houden.

De belangrijkste verandering is de gratis toegang tot het festivalterrein. Het festival hoopt de drempel om het festival te bezoeken zo te verlagen. Daarentegen komen er wel zes galavoorstellingen. Geheel in stijl worden betalende bezoekers hier getrakteerd op een avond werelddans- en muziek. Daarnaast gaat het SIVO meer nadruk op de horeca leggen, zodat de organisatie hier meer inkomsten uit kan halen. Een eenvoudiger kaartverkoop en de stimulans van de voorverkoop moeten daarnaast verandering brengen in de onzekere financiële situatie.

Evenementendokter

 SIVO Festival PRDe veranderingen zijn doorgevoerd op advies van een speciale ‘evenementendokter’, een werkgroep bestaande uit SIVO-medewerkers, horecaspecialisten en collega-festivalorganisatoren. Het SIVO Festival 2016 krijgt dan ook een nieuwe opzet krijgen: op het evenemententerrein presenteren dansgroepen op twee openluchtpodia verkorte versies van hun act. De volledige optredens zijn te zien tijdens de betaalde galavoorstellingen. De 32e editie van het SIVO Festival vindt plaats van 3 tot en met 7 augustus 2016.

Meer inspiratie