Jubilerend SIVO houdt kunstwedstrijd

Jubilerend SIVO houdt kunstwedstrijdIn het kader van haar 30-jarig bestaan houdt het internationale folkloristische dans- en muziekfestival SIVO een kunstwedstrijd. Aan deze wedstrijd kunnen leden van gastgezinnen en andere bij SIVO betrokken vrijwilligers meedoen. Het is de bedoeling dat inzenders een kunstwerk maken gebaseerd op het thema: 30 jaar SIVO. Voor de winnaar ligt er een bedrag gereed van € 250, -.

SIVO Kunstwedstrijd

Inschrijven voor deze kunstwedstrijd kan tot 14 maart. Deelnemers zijn vrij in de keuze van materiaal en kunstuiting. De ingezonden kunstwerken zullen tijdens het festival worden geëxposeerd in de kerk van Odoorn. Op de avond voorafgaand aan het festival wordt de winnaar van de kunstwedstrijd tijdens een feestelijke bijeenkomst op het nieuwe dorpsplein van Odoorn bekend gemaakt. Het winnende kunstwerk wordt eigendom van de SIVO-organisatie en wordt aangeboden aan de gemeente Borger-Odoorn.

SIVO Got Talent

Ook houdt SIVO op dinsdag 29 juli een talentenjacht onder de naam ‘SIVO Got Talent’ . Gastgezinnen worden door de SIVO-organisatie uitgenodigd hun talenten te laten zien. Vanuit ieder dorp, waar jaarlijks buitenlandse gasten worden ondergebracht, kan een “talent” meedoen aan de talentenjacht. De hoofdprijs is een zodanig groot barbecuepakket, dat alle gastgezinnen en hun gasten uit het betreffende dorp aan de barbecue kunnen zitten.

SIVO Dans- en Muziekfestival

Het 30ste SIVO Dans- en Muziekfestival wordt dit jaar gehouden van 30 juli tot en met 3 augustus. Dit jaar komen er dansgroepen uit onder meer Spanje, Peru, Israël, Argentinië, Taiwan en Nederland naar Odoorn.

Het festival is een initiatief van Stichting Internationale Volksculturen Odoorn (SIVO) uit Drenthe. Jaarlijks kan het talrijke publiek (tussen twintig en vijfentwintigduizend bezoekers) kennis maken met folkloristische tradities uit verre oorden dankzij de meer dan vijfhonderd folkloristische dansers en muzikanten. Alle buitenlandse gasten worden ondergebracht bij gastgezinnen in vijfentwintig dorpen op de Drentse Hondsrug.

Via info@sivofestival.nl zijn alle voorwaarden en inschrijfformulieren voor beide wedstrijden aan te vragen.