Dans mee tijdens het 30e SIVO-festival

Dans mee tijdens het 30e SIVO-festivalVan woensdag 30 juli tot en met zondag 3 augustus is het feest. Het SIVO-festival bestaat 30 jaar en dat gaat groots gevierd worden met dansoptredens van onder andere het Ensemble National University of Culture and Arts uit Oekraïne en de streetdancegroep van Marloes Kamphuis.

Speciaal programma

Speciaal voor de inwoners en toeristen in Odoorn en omgeving wordt op de dinsdagavond voorafgaand aan de opening van het 30e SIVO-festival een bijzonder programma gepresenteerd. Op het plein nabij de kerk in het hart van Odoorn wordt alvast een voorproefje aangeboden. Deze activiteiten zijn gratis voor het publiek toegankelijk.

Nadat voorzitter René Wiggers dit speciale evenement heeft geopend, wordt opgetreden door het Ensemble National University of Culture and Arts uit Kiev in de Oekraïne. Deze groep geldt als één van de hoogst aangeschreven folkloristische dansgroepen ter wereld. Zij zullen een aantal dansen naar voren brengen, zoals die ook op het festival zelf te zien zullen zijn. Daarna komt de streetdancegroep van Marloes Kamphuis voor het voetlicht.

Nadat folk- en countryzangers Froukje Johannes een optreden heeft verzorgd, wordt het interactieve SIVO-pad naar het festivalterrein afgelegd, om daar te genieten van SIVO Got Talent. Gastgezinnen worden door de SIVO-organisatie uitgenodigd hun talenten te laten zien. Vanuit dorpen waar jaarlijks buitenlandse gasten worden ondergebracht, kunnen talenten meedoen aan de talentenjacht. Er zijn deelnemers uit zeven verschillende dorpen. Ook deze activiteit is gratis te bezoeken.

Het SIVO-festival begint woensdag 30 juli om 19.10 uur met het openingsdefilé. Het SIVO-festival duurt tot en met zondag 3 augustus 18.00 uur.

Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website.