Noorderzon Performing Arts Festival

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen Noorderzon is een ietwat curieuze combinatie van een internationaal podiumkunstenfestival op het scherpst van de snede en een groot zomerfeest voor zo’n 135.000 bezoekers. Het kloppende hart van het festival is het idyllische Noorderplantsoen, waar gedurende elf dagen een groot, vrij toegankelijk festivaldorp verrijst waar theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst hand in hand gaan met eten, drinken en ontmoetingen. Voorstellingen vinden plaats in tenten of op buitenpodia in het Noorderplantsoen en op vele locaties en partnerpodia in de binnenstad van Groningen (Noorderzon DownTown).

Dans van de Braziliaanse choreograaf Bruno Beltrão
Nieuws - 3 mei 2018

Noorderzon opent de 28e editie met de Braziliaanse hiphopvirtuoos Bruno Beltrão. Hier doet hij een compromisloze aanklacht tegen gesloten grenzen.

Noorderzon 2017 - Van Dormael en De Mey © Julien Lambert
Nieuws - 17 aug 2017

Vandaag gaat Noorderzon 2017 om 16:00 uur van start en is het terrein open. Wij bieden overzicht van alle dansvoorstellingen tijdens dit Gronings festival.

Foto: Joep van Aert
Nieuws - 26 nov 2015

De Nederlandse podiumkunstenfestivals luiden de noodklok. Ze verzoeken de Tweede Kamer dringend om 2,4 miljoen euro vrij te maken voor de podiumkunstenfestivals in Nederland. Dat schrijven ze in een open manifest.

Meeting van Antony Hamilton en Alisdair Macindoe, Noorderzon
Review - 8 sep 2015

In Meeting staan Antony Hamilton en Alisdair Macindoe in een kring van 64 kleine percussiedoosjes. Een visuele mantra die de toeschouwer hypnotiseert. Uitermate geschikt voor mensen met liefde voor techniek en mechaniek. 

Club Guy & Roni, Noorderzon, Phobia
Review - 24 aug 2015

In het theater kijk je toe en spreek je niet, maar tot hoever laat je de dansers gaan? In 'Phobia' gaan de dansers gaan fysiek tot het uiterste. De uitputting is in alle acties voelbaar en drukt de toeschouwer met de neus op de feiten.

Club Guy & Roni, Phobia
Nieuws - 9 apr 2015

Club Guy & Roni opent de 25e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen met de wereldpremière van Phobia. Deze komt tot stand in samenwerking met de dansgroep En-Knap uit Ljubljana (Slovenië) en met Slagwerk Den Haag.

Nieuws - 8 apr 2014

Van donderdag 21 tot en met zondag 31 augustus 2014 vindt de 24e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen plaats. Noorderzon is een combinatie van een internationaal podiumkunstenfestival en een groot zomerfeest voor zo’n 135.000 bezoekers. De line-up is nu bekend.

Nieuws - 14 jun 2013

Op maandag 22 juli 2013 begint de kaartverkoop van de 23e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen.

Nieuws - 25 apr 2013

Van 15 tot en met 25 augustus vindt in Groningen het Noorderzon Performing Arts Festival plaats.

Reportage - 3 aug 2012

Van 16 tot en met 26 augustus vindt de 22e editie van het Noorderzon Performing Arts Festival in Groningen plaats. De Australische choreograaf Luke George zal met de voorstelling NOW NOW NOW voor het eerst met een eigen choreografie te zien zijn in Europa.

Abonneren op Noorderzon Performing Arts Festival