Noorderzon Performing Arts Festival Groningen

Noorderzon 2013 - Christiane Jatahy - JuliaOp maandag 22 juli 2013 begint de kaartverkoop van de 23e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen. Het festival vindt plaats van donderdag 15 tot en met zondag 25 augustus 2013 en staat in het teken van theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst. De voorverkoop voor een selectie voorstellingen begint op maandag 24 juni 2013.

Het festival

Op het festival zijn diverse artiesten te zien uit verschillende landen, zoals Argentinië, Brazilië, Japan, Frankrijk, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, België, Australië en Canada. De voorstellingen worden speciaal voor het festival samengesteld en zijn nog geen enkele keer eerder vertoond. Het festival vindt plaats in het Noorderplantsoen. Ook zijn er verschillende podia te vinden in de binnenstad van Groningen.

The Clay Duke

Dayna Hanson is een theatermaakster die met haar voorstelling The Clay Duke een combinatie laat zien van dans, muziek en theater. De voorstelling vertelt het verhaal van de schietpartij van 10 december 2010 in Amerika. The Clay Duke wordt tijdens het festival als work-in-progress laten zien. De hele voorstelling wordt in augustus verder afgewerkt.

Au-Dèla

Een andere dansvoorstelling op het festival is Au-Dèla van de choreograaf DeLaVallet Bidiefono. Bidiefono wil met zijn voorstellingen mensen bewust maken over de situatie in Congo. De leefwijze van de bewoners en de strijders wordt duidelijk weergeven in de voorstelling. Door de voorstelling te laten zien hoopt hij zijn bijdrage te leveren aan de toekomst van zijn land.

Meer voorstellingen

Op het festival zijn diverse voorstellingen te bekijken op het gebied van dans, muziek, literatuur en beeldende kunst. Andere voorstellingen zijn bijvoorbeeld Quarantine, Cia Vértice en Stalker Theatre. Voor een overzicht van het programma kan er gekeken worden op de website van Noorderzon en in het previewboekje die wordt verspreidt in Groningen. Ook is er een speciale Noorderzon-app ontwikkeld waar het programma op bekeken kan worden.