Dans van de Braziliaanse choreograaf Bruno Beltrão

Bruno Beltrão opent Noorderzon Performing Arts Festival Groningen

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen opent de 28e editie van het festival met de nieuwste voorstelling van de Braziliaanse choreograaf Bruno Beltrão. Met Inoah haalt Beltrão opnieuw de straat naar het podium in zijn compromisloze aanklacht tegen gesloten grenzen.

Inoah verwoordt het Braziliaanse straatleven in dans

Bruno Beltrão is terug! In 2009 maakten hij en zijn Grupo de Rúa al grote indruk op Noorderzon met de dansvoorstelling H3. Dit jaar is het aan de Braziliaanse hiphopvirtuoos en choreograaf om de 28e editie van het festival te openen. In de voorstelling Inoah verkennen tien dansers de grenzen tussen hiphop, breakdance en moderne dans. Tegen de achtergrond van het corrupte Braziliaanse straatleven zoeken zij hun plek. Aanvankelijk aarzelend, letterlijk tastend in het duister, tot de spanning explodeert in een storm aan sprongen, salto’s en headspins. Inoah is zowel een intelligent pleidooi voor bewegingsvrijheid als een creatieve aanklacht tegen de beperking ervan door gesloten grenzen. Beltrão heeft een kleine Europese tour aan het eind van de zomer: naast Noorderzon, is hij ook te zien op Tanz im August in Berlijn, Zürcher Theater Spektakel in Zürich en het Sziget Festival in Boedapest.

Kaartverkoop

De online kaartverkoop voor Noorderzon verloopt stapsgewijs. Voor vroege vogels gaat van woensdag 23 t/m donderdag 31  mei een selectie van voorstellingen tijdelijk in de verkoop. 23 juni (hoofdprogramma) en 23 juli (complete programma) zijn de volgende kaartverkoopmomenten.

Noorderzon Talkshow elke vrijdag

Elke maand presenteert Noorderzon een vrij toegankelijke talkshow over het festival en het programma, steeds op een andere DownTown-festivallocatie. De eerste vindt plaats op vrijdag 18 mei in het VRIJDAG Theater. Klik hier voor meer in formatie.

Meer inspiratie