Rituele dansen van Bali. Foto: Walther Tjon Pian Gi

Crowdfunding: Fotoboek over de rituele dansen van Bali

In Between Heaven and Earth leert Walther Tjon Pian Gi ons de wonderbaarlijke wereld van de heilige en rituele dansen op Bali kennen. Namelijk met een selectie uit zijn foto’s van Balinese heilige, rituele en trance dansen, gemaakt tussen 1978 en 2017. Maar het boek is er nog niet gedrukt. Middels crowdfunding wordt steun gevraagd voor de uitgave van een persoonlijk boek dat de essentie vangt van het dansen tijdens de rituelen voor de levenden, voor de ziel van de overledenen, voor de goden en de kwade geesten. 

Een reis door de wereld van Balinese rituele dans

Tjon Pian Gi is zelf danser en legt daardoor meer de nadruk op het gevoel dan op de uiterlijke vorm van de dans. Hij danste zelf tijdens tempel- en huisceremonieën op Bali en begrijpt daarom de specifieke functie van de uitvoeringen tijdens de rituelen voor de levenden, de ziel van de overledenen, de goden en de kwade geesten. Rituele dansen op Bali worden primair voor de goden uitgevoerd, die soms zelfs bezit nemen van het lichaam van de danser. Daarom kan het gebeuren dat er helemaal geen toeschouwers zijn, behalve de goden en de vergoddelijkte voorouders. En de fotograaf, die wist waar en wanneer de gebeurtenis zou plaatsvinden. Het boek bestrijkt een periode van langer dan een generatie en toont daarom tevens in zekere zin de ontwikkeling van de rituele danscultuur op Bali.

Crowdfunding: Between Heaven and Earth 

De crowdfunding voor het fotoboek Between Heaven and Earth loopt tot 17 mei. U kunt het boek bestellen en/of doneren. Dat kan bij Voordekunst. Meer weten over het boek en de fotograaf? Lees het interview met  Walther Tjon Pian Gi in het komende nummer van Dans Magazine dat omstreeks 25 mei verschijnt. Wil je dit nummer niet missen, maar ben je nog geen abonnee? Profiteer vóór maandag 14 mei 16:00u. van de introductieaanbieding, dan krijg je dit nummer thuis.

Meer inspiratie