Noorderzon Performing Arts Festival Groningen

Noorderzon Performing Arts Festival GroningenVan 15 tot en met 25 augustus vindt in Groningen het Noorderzon Performing Arts Festival plaats. Gedurende elf dagen kun je genieten van dans, theater, muziek, literatuur en beeldende kunst. Het festival trekt jaarlijks zo’n 135.000 bezoekers en dit is alweer de 23e keer dat het festival georganiseerd wordt.

Noorderzon toont werk van zowel grote namen als nieuwe makers. Het zijn veelal voorstellingen van internationale artiesten en gezelschappen en deze zijn meestal alleen in Nederland te zien bij Noorderzon. In 2013 komen er voorstellingen uit onder andere Argentinië, Japan, Frankrijk, Polen en Australië.

NXTSTP

Naast het festival is Noorderzon door het jaar heen ook betrokken bij het maken van internationale voorstellingen. Samen met andere instellingen coproduceert Noorderzon al jarenlang producties die in de context van het festival worden vertoond in Groningen.

Van 2012-2017 maakt Noorderzon tevens deel uit van het Europese festivalnetwerk NXTSTP, bestaande uit acht partners. Samen produceren en presenteren zij werk van relatief nieuwe Europese theatermakers. In 2013 worden de eerste voorstellingen getoond die in deze context zijn gemaakt. Het betreft nieuw werk van Halory Goerger en Antoine Defoort (Frankrijk), Quarantine (Verenigd Koninkrijk) en Anne-Cécile Vandalem (België).

De komende tijd wordt er steeds meer van het programma bekendgemaakt. Houd hiervoor de website www.noorderzon.nl in de gaten. De voorverkoop voor de Early Birds voor een selectie van de voorstellingen gaat van start op 24 juni. De reguliere kaartverkoop voor het gehele programma begint op 22 juli.

Foto: fihu, verkregen via Flickr.