Line up bekend Noorderzon Performing Arts Festival Groningen

Dansen tijdens Noorderzon 2014Van donderdag 21 tot en met zondag 31 augustus 2014 vindt de 24e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen plaats. Noorderzon is een combinatie van een internationaal podiumkunstenfestival en een groot zomerfeest voor zo’n 135.000 bezoekers. De line-up is nu bekend.

Noorderzon 2014

Het programma van Noorderzon 2014 legt een accent op ‘de mens’ in al zijn verschijningsvormen. Internationale makers als Mariano Pensotti (Argentinië) en Ula Sickle (België) vertellen in theater en dans verhalen over de levens en de gebruiken van mensen. BERLIN (België) laat ons kennis maken met de mensen achter de grote en kleine verhalen in het nieuws. De wereldpremière van de nieuwe voorstelling van Fernando Rubio (Argentinië) gaat over het zoeken naar jeugd, naar het kind zijn.

De Franse regisseur Philippe Quesne (Frankrijk) werkt met kinderen voor zijn nieuwste voorstelling met CAMPO (België) en het nieuwe werk van Kornél Muncruczó (Hongarije) handelt over de zorg voor de oudere medemens. 600 HIGHWAYMEN (VS) heft zelfs alle grenzen op tussen het podium en het Groningse publiek.

Dans op Noorderzon

Dansen tijdens Noorderzon 2014Ula Sickle is een Vlaams/Canadese choreograaf. Zij werkt veel samen met Afrikaanse dansers. In dit geval betreft het drie dansers en een DJ afkomstig uit Kinshasa, Republiek Congo. Samen verkennen zij de populaire dansen van het moment. Als startpunt voor Kinshasa Electric nemen ze de dansvloeren in nightclubs in Kinshasa. Ook te zien in mei op Kunstenfestivaldesarts (Brussel) en SPRING (Utrecht).