Nederlandse Dansdagen

De Nederlandse Dansdagen is een organisatie die de ontwikkeling van de Nederlandse dans honoreert, stimuleert en promoot. Sinds 1998 presenteert het festival jaarlijks elk eerste weekend van oktober spraakmakende dansvoorstellingen van Nederlandse bodem op diverse locaties in de stad  Maastricht.

De Nederlandse Dansdagen programmeert voor dit driedaagse festival zowel opvallend werk van opkomende choreografen als indrukwekkende voorstellingen van de gevestigde dansgezelschappen: van klassiek ballet tot urban dance en van avant-garde tot moderne dans. Het programma presenteert hiermee de meest belangwekkende ontwikkelingen van het brede Nederlandse dansaanbod. Daarnaast geeft het festival een impuls aan de Nederlandse dans door het organiseren van kennisbijeenkomsten voor professionals en het ondersteunen van nieuw talent met begeleiding en prijzen, zoals de Prijs van de Nederlandse Dansdagen en de uitreiking van de Zwanen.

Kijk voor meer informatie op de website van de Nederlandse Dansdagen.

Nederlandse dansdagen
Nieuws - 20 apr 2022

Speciaal voor dit bijzondere jubileum zal het ‘feest van de Nederlandse dans’ extra groots gevierd worden.

Jan en Igone
Nieuws - 14 sep 2021

Jan en Igone gaan samen in gesprek met bijzondere mensen uit de danswereld. Wat is hun achtergrond en waar staan ze in hun carrière?

Reportage - 30 jun 2021

Tot voor kort moesten we het nog met livestreams en online registraties doen, maar het ziet er naar uit dat de Nederlandse Dansdagen dit jaar wél zoals gewoonlijk door kan gaan. Donderdag 30 september gaat de 24e editie van de Nederlandse Dansdagen van start.

De Nederlandse Dansdagen gaan door!
Nieuws - 29 apr 2021

In 2021 wordt hét dansfestival van Nederland gehouden in het Maastrichtse theater.

foto van Pixabay.com
Nieuws - 14 sep 2020

Van 1 tot en met 8 oktober is het weer zover: de Nederlandse Dansdagen! Ze hebben weer een heel programma voorbereid voor alle dansliefhebbers.

Subsidie aanvragen toe- en afgewezen. Scapino Ballet de komende periode niet.
Nieuws - 9 jun 2020

De Raad voor Cultuur heeft bekend gemaakt wie de komende vier jaar in aanmerking komt voor de basisinfrastructuur subsidie (BIS) voor 2021-2024.

the white crow nureyev film
Review - 15 okt 2019

The White Crow is een dansfilm over het leven van Rudolf Nuryev: een van de beroemdste mannelijke dansers in de twintigste eeuw.

introdans rushes dansdagen meesterwerken
Review - 9 okt 2019

Tijdens de Nederlandse Dansdagen presenteerden de topgezelschappen in Nederland zich tijdens een feestlijke avond.

Redouan Ait Chitt genomineerd voor een Zwaan
Nieuws - 8 aug 2019

Op 4 oktober worden de winnaars van de Zwanen bekendgemaakt. Ook genomineerd is de danser Redouan Ait Chitt. Wie is deze Nederlandse danser eigenlijk?

Kick-off Nederlandse Dansdagen: REDO & The Dreamers
Nieuws - 4 jul 2019

Van 1 t/m 6 oktober: premières, dansprijzen, virtuele residentie, tweede editie Bloedbanden en Club Tweak, Meesterwerken, Dansmuseum, en veel meer…

Pagina's

Abonneren op Nederlandse Dansdagen