Jan en Igone

Igone de Jongh en Jan Kooijman presenteren nieuwe aflevering Dans Met Mij

De Nederlandse Dansdagen gaan volgende maand van start en daar wordt ook op televisie aandacht aan besteed! Op zondag 3 oktober presenteren Igone de Jongh en Jan Kooijman een nieuwe aflevering van Dans met mij, het vervolg op het de eerste aflevering die voor het eerst werd uitgezonden tijdens de Nederlandse Dansdagen 2020. Jan en Igone gaan samen in gesprek met bijzondere mensen uit de danswereld. Wat is hun achtergrond, wat zijn hun drijfveren en waar staan ze in hun carrière?

Spraakmakende gasten

Het duo zal terugblikken op een moeilijk jaar, waarin dansers met creativiteit en bijzondere ontwikkelingen toch digitaal een nieuwe weg naar het publiek vonden. Ze spreken dansers, choreografen en artistiek leiders en tonen prachtige dansfragmenten. De gesprekken vinden plaats op verschillende plekken in Maastricht en worden aangevuld met bijzondere live-optredens. Jan en Igone ontmoeten onder andere freestyler, choreograaf en docent Ali Zanad, die dit jaar ook onderdeel is van de campagne van de Nederlandse Dansdagen. Ali is geboren en getogen in Irak en kwam op zijn 13e naar Nederland, waar zijn liefde voor dans is ontstaan. Ook Introdans zal een optreden geven. Het gezelschap viert dit jaar haar 50e verjaardag en artistiek directeur Roel Voorintholt neemt de kijker mee langs de rijke geschiedenis van zijn gezelschap.

 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


 

De Nederlandse Dansdagen

De Nederlandse Dansdagen vinden plaats van donderdag 30 september tot en met donderdag 7 oktober 2021 en tickets zijn nu verkrijgbaar. Tijdens Het Nederlandse Dansdagen Gala op vrijdag 1 oktober worden de prestigieuze Zwanen van de VSCD, na een pauze door COVID-19, dit jaar weer uitgereikt. Een extra rijke editie, met winnaars gekozen uit de genomineerden van 2020 en 2021. De VSCD reikt dit jaar ook weer een Gouden Zwaan uit aan een choreograaf die een grote bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse dans. Ook zijn er twee festivalprijzen: De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht en de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek.

Dans met mij wordt geproduceerd door de NTR en uitgezonden op zondag 3 oktober om 17.10 uur op NPO 2. De uitzending duurt 50 minuten en is na afloop terug te zien op NPO Start.

 

Meer inspiratie