Holland Dance

Holland Dance is continu in beweging en organiseert het hele jaar door uiteenlopende dansactiviteiten voor een breed publiek. Al deze activiteiten worden bekroond met het tweejaarlijkse Holland Dance Festival. Bij elke editie streeft Holland Dance ernaar een uitgelezen selectie van relevante ontwikkelingen in de dans te tonen. Internationale topsterren zoals Sylvie Guillem en Bill T. Jones en nieuwe ontdekkingen zoals Barak Marshall Barak en Shen Wei hebben exclusief in dansstad Den Haag optredens gegeven. In het afgelopen seizoen trok Holland Dance maar liefst 70.000 bezoekers. Daarmee is het de grootste publiekstrekker voor dans in Den Haag. 

Holland Dance Educatie

Een tweede prominente taak ligt op het gebied van amateurkunst en educatie. Met het doel talentontwikkeling en cultuurparticipatie te bevorderen initieert Holland Dance een uitgebalanceerd aanbod dat zich zowel tijdens als buiten het festival afspeelt. 

Holland Dance Events in Lucent Danstheater

Holland Dance Events is hét podium voor ge­renommeerde internationale gezelschappen in het Lucent Danstheater. Samuel Wuersten, artistiek directeur van het Holland Dance en gastprogrammeur dans bij het Lucent Danstheater, heeft ook dit seizoen internationale ‘must see’ producties geprogrammeerd zoals Momix, Sidi Larbi Cherkaoui en Raw Dance Company. 

Talent On The Move 2019
Nieuws - 13 feb 2019

Talent On The Move is weer terug. Codarts Rotterdam en Holland Dance Festival tot en met 17 mei 2019 weer de handen ineen.

Dans première
Nieuws - 19 jan 2018

Op Dansmagazine.nl brengen we je wekelijks première updates, met deze week voorstellingen van Le Patin Libre, het NDT, Eun-me Ahn Company en meer.

Uniek educatieproject Holland Dance Festival en ADO Den Haag brengt voetbal en dans samen. Foto Sjoerd Derine
Nieuws - 4 jan 2018

Holland Dance Festival en ADO Den Haag zijn een bijzondere samenwerking gestart met als resultaat de geRAAKt! schoolweek.

Foto  Holland Dance Festival
Nieuws - 2 jan 2018

Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix, Prins Constantijn en Prinses Laurentien der Nederlanden wonen de opening bij van het Holland Dance Festival.

Dance Date - Holland Dance Festival 2018
Nieuws - 23 aug 2017

Doe auditie voor Dance Date bij een professionele choreograaf en sta tijdens Holland Dance Festival 2018 op het podium!

Sinerjy © Holland Dance
Nieuws - 24 jul 2017

Zoals ieder jaar organiseert Holland Dance ook dit jaar op 25, 26 en 27 augustus weer de Holland Dance Bootcamp voor ambitieuze amateurdansers.

Ballet Blue(s) - DeDDDD. © Studio Oostrum
Interview - 5 mrt 2017

Een studiopresentatie van Ballet Blue(s) van Dutch Junior Dance Division (de premiere is op 6 maart 2017), twee bijzondere dansworkshops van Holland Dance en een waanzinnig interessante ontmoeting met David Middendorp / Another Kind of Blue.

foto: Erwin Olaf - Louis Vuitton, Hans van Manen CloseUp, 2010 - Flatland Gallery, Amsterdam
Nieuws - 7 okt 2016

Op de plek waar een groot deel van zijn lange en rijke loopbaan zich heeft afgespeeld, gidst choreograaf Hans van Manen gidst ons door zijn geschiedenis in de dans. Een publiek interview in Stadsschouwburg Amsterdam op 16 oktober 2016.

Nieuws - 8 jul 2016

Op 12 oktober 2016 vindt een inspiratiedag voor dans in het speciaal onderwijs plaats in Arnhem. Deze dansdag reikt handvatten aan om dans op verschillende scholen voor speciaal onderwijs te ontwikkelen.

Iktoon-campagne, bron: Holland Dance
Nieuws - 11 mei 2016

Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan kunst in de vrije tijd en in juni laten zij zich zien. Want voor het eerst wordt Nederland een maand lang het podium van alle vrije tijdskunstenaars in het kader van de ‘iktoon-campagne’. Met enkele danstips!

Pagina's

Abonneren op Holland Dance