Dans première

Premières deze week: o.a. Le Patin Libre, een dansgroep op het ijs.

Op Dansmagazine.nl brengen we je weer wekelijks première updates. Een kort overzicht van wat de aankomende week in première gaat zodat jij nooit meer een dansvoorstelling hoeft te missen. Bekijk de danspremières van deze week, boek je ticket(s) en genieten maar.

Danspremières van vrijdag 19 tot en met donderdag 25 januari 2018

We want more – United Cowboys                        

Het Eindhovens dansgezelschap United Cowboys bestaat vijfentwintig jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum is de  speciale performance ‘We want more’ gemaakt, een performance-installatie waar je als publiek deels langs wordt geleid en deels de gelegenheid krijgt om eigen tempo en kijkrichting te bepalen. Ken je de United Cowboys nog niet? Dan is dit dé gelegenheid om kennis te maken.

19/01 (vrij) | Parktheater, Eindhoven | Tickets 

SWITCH ’18 – Nederlands Dans Theater             

In Switch ‘18 nemen de dansers van NDT 1 en NDT 2 de leiding en stellen eigenhandig een uniek programma samen van door henzelf gecreëerde choreografieën. Niet alleen de artistieke invulling, maar ook de productie, marketing, communicatie en fondsenwerving liggen in hun handen. De gehele opbrengst van de avond gaat naar de door de dansers gekozen goed doel Instituto Terra in Brazilië. Dit instituut ondersteunt het herstel van het ecosysteem, en de aanplanting van nieuwe bomen in het regenwoud.

20/01 (za) | Zuiderstrandtheater, Den Haag| Tickets

SWITCH ’18 is helaas al uitverkocht.

Vertical Influences – Le Patin Libre      

 ‘Cutting edge ice dance perfomance’ is hetgeen deze dansende kunstschaatsgroep brengt. Een dansspektakel op het ijs, waarin de verbluffende techniek samen met de theatrale en choreografische mogelijkheden van glijden op het ijs worden uitgediept. Le Patin Libre rekt de grenzen van het kunstschaatsen anno de 21ste eeuw op.

23/01 (di) | Holland Dance Festival, De Uithof, Den Haag | Tickets

Dancing Grandmothers –Eun-Me Ahn Company            

Na het grote succes in andere landen is Nederland eindelijk aan de beurt voor deze absolute feel good voorstelling. Choreografie Eun-Me-Ahn, ‘de Pina Bausch van Seoul’’, laat zien hoe Koreaanse vrouwen kijk naar dans en ouderdom. Dancing Grandmothers brengt een feestje op het podium, waarin flowerpower, folklore en elektro samenkomen en gedanst wordt door jong en oud.

25/01 (woe) | Holland Dance Festival, Stadsschouwburg, Amsterdam | Tickets

Moving Futures Festival - Openingsweekend 

Net als vorig jaar is het de eer aan Tilburg/DansBrabant het festival feestelijk te openen in alle mogelijke ruimtes in en rond Theater De NWE Vorst. Op de officiële openingsavond donderdag 25 januari beleeft het sociaal-artistieke project Portraits van Corpo Máquina (choreograaf Guilherme Miotto) zijn eerste presentatie (een ontmoeting tussen 5 ex-gedetineerden en 5 jonge dansers) en speelt Infinite games van Joseph Simon en Jonas Frey.     

25/01 (do) t/m  27/01 (za)| De NWE Vorst, Tilburg | Tickets

Source of Inspiration Gala                                                        

Het Holland Dance Festival opent ook deze editie met een galavoorstelling, met onder meer een speciaal gastoptreden van het Russische Perm Opera and Ballet Theatre met een choreografie van Goyo Montero. Tevens toont het Zweedse Skånes Dansteater het inclusieduet Dare to Wreck. Tijdens het Source of Inspiration Gala vindt de uitreiking van de prestigieuze Jiří Kylián Ring plaats, voor degene die een inspirerende en onmisbare bijdrage levert aan dans in Nederland.

25/01 (do)| Holland Dance Festival, Zuiderstrandtheater, Den Haag | Tickets

 

Alvast vooruit plannen? Bekijk meer premieres, maar ook workshops en audities in onze dansagenda.