Uniek educatieproject Holland Dance Festival en ADO Den Haag brengt voetbal en dans samen. Foto Sjoerd Derine

Educatieproject brengt voetbal en dans samen

Holland Dance Festival en ADO Den Haag zijn een bijzondere samenwerking gestart met als resultaat de geRAAKt! schoolweek. Tijdens deze week bieden het Holland Dance Festival en ADO Den Haag een uniek educatieprogramma voor groep vier t/m acht van het primair onderwijs waarin dans én voetbal centraal staan en gezondheid en talentontwikkeling belangrijke thema’s zijn.

Les in het theater en het stadion

Dans en voetbal hebben meer met elkaar gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken. Tijdens de geRAAKt! week ontdekken leerlingen de overeenkomsten en komen zij spelenderwijs in aanraking met de waardevolle elementen die dans en voetbal bevatten voor hun ontwikkeling. Bewegen en gezond leven bijvoorbeeld, maar ook samenwerken, zelfvertrouwen opbouwen en jezelf presenteren. De activiteiten tijdens de geRAAKt! week vinden plaats op school maar ook in het theater én bij de thuisbasis van ADO Den Haag, het Cars Jeans Stadion.

Standaard of op maat gemaakt

Naast het standaard lespakket dat is ontwikkeld door het Holland Dance Festival en ADO Den Haag kan geRAAKt! op maat worden aangepast per klas. Daarnaast is geRAAKt! opgebouwd als doorlopende leerlijn en vormgegeven in overleg met de Haagse aanpak gezond gewicht, Lekker Fit, Gezonde school en de GGD. Meer informatie over geRAAKt! is te vinden op www.holland-dance.com/geraakt

Meer inspiratie