Sinerjy © Holland Dance

Een eigen coach tijdens Holland Dance Bootcamp

Zoals ieder jaar organiseert Holland Dance ook dit jaar op 25, 26 en 27 augustus weer de Holland Dance Bootcamp voor ambitieuze amateurdansers. Drie dagen lang werken deelnemers in het Korzo Theater in Den Haag aan hun dansskills, onder begeleiding van hun eigen coach en worden ze uitgedaagd tijdens verschillende lessen in dansstijlen van urban tot jazz.

Het Holland Dance Festival staat natuurlijk vooral bekend om het tweejaarlijkse internationale Festival dat ook in 2018 weer plaatsvindt in Den Haag. Maar daarnaast organiseert het vermaarde festival inmiddels ook al flink wat jaren workshops en cursussen op hoog niveau voor dansamateurs en professionals. Een goed voorbeeld daarvan is de Holland Dance Bootcamp die ook dit jaar traditiegetrouw wordt georganiseerd in augustus. Drie dagen lang krijgen ambitieuze amateurdansers de kans om te werken aan hun dansskills en deze onder leiding van hun persoonlijke coach naar een hoger niveau te tillen. Naast de individuele coaching worden het gehele weekend ook verschillende lessen gegeven, van urban tot jazz en latin.

De coaches dit jaar zijn Sinerjy, Michel Froget, Jaakko Toivonen en Esther Nederpelt. Sinerjy en Michel Froget zijn oude bekenden van de Bootcamp, Toivonen en Nederpelt verbinden zich als coach voor het eerst aan het weekend. Beide hebben erg veel zin om met de Bootcamp aan de slag te gaan en hun eigen ervaring en dansstijl op de deelnemers over te brengen.

Jaakko Toivonen: Dans met humor

De Deense Toivonen wordt vaak omschreven als een danser en choreograaf met een rijke en organische dansstijl. Zijn Scandinavische afkomst is terug te zien in zijn doordachte bewegingen, af en toe een stukje vervreemdende folklore én, niet geheel onbelangrijk, humor. Zijn choreografieën zijn vaak gebaseerd op menselijke situaties en doorspekt met tragikomische elementen. Toivonen zal tijdens de Bootcamp zijn deelnemers meenemen in zijn persoonlijke danswereld.

Esther Nederplelt: Ontplooi je danstalent

Esther Nederpelt heef zich als danscoach al eerder aan workshops van Holland Dance verbonden, zo heeft zij ook lesgegeven tijdens de Dansimpuls weekenden waar dansdocenten aan hun kwaliteiten kunnen werken. Nederpelt belooft een waardevolle aanvulling te worden op het team van coaches door haar enorme ervaring én haar persoonlijke betrokkenheid bij haar leerlingen. Haar doel is bij iedere dansers dát individuele stukje naar boven te halen waarmee de dansers zich onderscheid en dat de danser extra krachtig maakt.

Meer weten of aanmelden? Kijk dan op de website van Holland Dance.

 

Meer inspiratie