Home » Reportage
Foto: Jakob Owens - Unsplash

DANSTIP: Zo dans jij de zomer door!

Door: Amber Droog

Na een jaar hard werken en veel, heel veel dansen zit het seizoen er weer op! De zomervakantie komt eraan. Maar dat betekent ook: een dansstop. Of toch niet? Speciaal voor jou vier tips om de zomerstop dansend en sportend door te komen. 

1. Volg danslessen bij één van de grotere dansstudio’s

Neem bijvoorbeeld een danstraining bij Amsterdam Dance Centre of de Henny Jurriëns Foundation in Amsterdam. Hier zijn gedurende de zomer veel danslessen en masterclasses te volgen! Woon je hier niet in de buurt? Dat hoeft geen probleem te zijn! Maak er een leuke daguitje of (dans)weekendje weg van. Ook in het buitenland zijn tal van grote dansscholen te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld de Pineapple studio’s in Londen. Even googlen op de plek waar je naartoe gaat en voilà: inplannen die dansles! 

2. Meld je aan voor een Summer Dance Course 

Een Summer Dance Course is zeker niet goedkoop, maar een enorme leerzame en uitdagende ervaring! Tijdens een Summer Course ben je gedurende een week of twee weken volop bezig met danslessen, repertoire en leuke activiteiten. De dichtstbijzijnde Summer Course in Nederland is die van de Dutch Don’t Dance Devision in Den Haag. Vlak over de grens kun je terecht bij de International Dance Course Antwerpen in België. Hier plan je zelf lessen in, van klassiek tot hiphop, tot repertoire van bekende choreografen.

3. Probeer een nieuwe (zomer)sport uit. 

De zomerstop is ook de kans om andere sporten uit te proberen. Ga eens hardlopen, zwemmen, speel tennis of volg (buiten) een yogales. Liever een ‘’echte’’ zomersport? Kijk of je ergens kunt surfen, beachvolleyballen of bootcampen op het strand. Er is zoveel te ontdekken op het gebied van sport. Zo blijf je toch lekker actief bezig gedurende de zomer en begin je fit het nieuwe dansseizoen.

4. Ga voor de thuis workout! 

Wil je liever lekker thuis relaxen, maar toch een beetje aan je conditie, kracht en flexibiliteit werken? Rol je sportmat uit, zet een laptop/tablet of telefoon klaar en volg één van de honderden online thuis workouts! Youtube staat vol met de leukste, hipste en zwaarste workouts. Kijk bijvoorbeeld eens op het kanaal van POPSUGAR Fitness. Hier staan heel veel video’s online. Van puur krachttraining tot dance workouts. Wat dat laatste betreft, kijk ook eens op het kanaal van The Fitness Marshall. Voor ieder wat wils dus! 

Dus: wat houdt je nog tegen? Dans en sport de zomer door! 

Geniet van de zomer! Gebruik de zomerstop om leuke dingen te doen, om uit te rusten en op te laden voor het nieuwe dansseizoen. Heb je toch écht last van danskriebels? Volg dan een les of ga naar een Summer Dance Course.  Geen zin om iets te doen? Relax dan lekker in de zon! Doe vooral waar jij je goed bij voelt.  

Dat was DANSTIP voor deze week! Binnenkort komt er weer een nieuwe Danstip online. Deze keer over dansfilms 2.0. Alles over de nieuwste en onbekende dansfilms, series en documentaires die je écht gezien moet hebben. Benieuwd? Like Dans Magazine op Facebook en blijf zo up to date van de laatste berichten, artikelen en blogs! 

Meer inspiratie