Dance Date - Holland Dance Festival 2018

Dans jij straks op Holland Dance Festival 2018?

Holland Dance Festival opent van 25 januari t/m 11 februari 2018 opnieuw een venster op de wereld. Het festival toont internationale dansproducties die anders niet in Nederland te zien zijn. Stuk voor stuk primeurs, uit negentien landen. Verrassende locatieprojecten, grootschalige producties en intieme voorstellingen wisselen elkaar af in een programma dat het beste toont wat de hedendaagse dans wereldwijd te bieden heeft. Den Haag is het kloppende hart van het festival, met daarnaast de steden Delft, Rotterdam en Amsterdam aan zijn zijde.

Ambitieuze amateurdansers werken samen met professionele choreografen

Naast de internationale producties wordt tijdens ieder festival onder de naam Dance Date door professionele choreografen ook een voorstelling gepresenteerd met ambitieuze amateurdansers uit heel Nederland. Amateurdansers (uit alle dansdisciplines) die op hoog niveau aan een professionele productie willen werken worden dan ook opgeroepen om deel te nemen aan de audities die in september en oktober plaats vinden op vijf verschillende locaties verspreid door Nederland.

De audities starten op 17 september, meld je nu aan!

Geselecteerde dansers gaan vervolgens met een topchoreograaf in hun eigen regio aan de slag. Uiteindelijk dansen zij dan in nieuw werk van Rutkay Özpinar, Ryan Djojokarso, ID Theatre Company (met Marjan Barlage, Sassan Saghar Yaghmai) of van het Nederlands Dans Theater, in een choreografie van Jiří Pokorný . Ook bestaat de kans om in een repertoire stuk te dansen van choreografen Ed Wubbe (Scapino Ballet Rotterdam), Jiří Kylián of danscollectief 155. In een paar maanden tijd werken de dansers zo toe naar een voorstelling die in première gaat tijdens het internationaal gerenommeerde Holland Dance Festival. Een bijzondere ervaring voor danser en publiek; de Dance Date voorstellingen werden tijdens de vorige edities van het Holland Dance Festival steevast zeer positief ontvangen.

Meer weten en je eventueel aanmelden voor een auditie in jouw regio? Kijk dan op de website van Holland Dance.

Let op: De eerste audities starten al op 17 september in Rotterdam!